Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen en Lokeren gelijk in spektakelmatch
Sam Soetaers

Bergen heeft in extremis nog zijn eerste thuisnederlaag kunnen afwenden. In een spektakelrijke wedstrijd speelde het 3-3 gelijk tegen Lokeren.

In een zinderend eerste kwartier nam Lokeren al meteen de leiding. Al was de eerste kans van de match wel voor Bergen. Ibou kopte naar de rechterhoek, maar Copa was alert. Een dure misser werd het, want meteen daarna was het raak aan de overkant. Mokulu kopte een voorzet van De Ceulaer binnen.

Berthelin redde dan knap op een schot van Harbaoui, maar het was slechts uitstel. Na een aarzeling in de Bergense defensie kon Persoon de score verdubbelen op een hoekschop van Leko. Coach Dennis Van Wijk stuurde bij vanuit de tribune, waardoor het bij Bergen beter ging lopen. Wie anders dan Perbet kon de aansluitingstreffer scoren. Hij trapte een voorzet van Matthys laag binnen. Bergen bleef gevaarlijk via stilstaande fases, maar de aansluitingstreffer kwam er niet.

En ook de tweede helft bood spektakel. Net na het uur liep Lokeren uit tot 1-3 wanneer Gueye op een hoekschop boven en alles en iedereen binnen kopte. Bergen bleef vechten voor de aansluitingstreffer. Die kwam er vijf minuten voor tijd. Perbet zijn kopbal werd gekeerd door Copa, maar in de rebound scoorde Lepicier de 2-2.

Lokeren kreeg het warm en moest uiteindelijk nog zijn voorsprong prijs geven. Het was opnieuw Lepicier die op de rebound de gelijkmaker naar binnen werkte. Voor Bergen een gelijkspel dat gevierd zal worden als een overwinning.