Interview Reynders: "Nog geen crisis bij Lokeren"

Melissa Maes
| 9 reacties
Reynders: "Nog geen crisis bij Lokeren"
Foto: © SC

Sportmanager Willy Reynders steekt het niet onder stoelen of banken dat het niet vlot loopt bij Lokeren, maar hij blijft strijdvaardig. "Crisis zo lang mogelijk vermijden."

Lokeren staat momenteel op de twaalfde plaats en wist na evenveel speeldagen slechts drie wedstrijden te winnen. Waar loopt het fout?

“Lokeren presteert inderdaad onder de verwachtingen. Maar hoe dat komt? Iedere match heeft zijn eigen verhaal. Tegen Anderlecht (0-1) en Club Brugge (1-2) was het net niet en tegen OH Leuven (0-1) is Lokeren de boot ingegaan in de slotfase.”

“Die thuiswedstrijden brengen niet wat we hadden verwacht. Daarnaast worden onnodige kaarten gepakt en zijn er ook kwetsuren. Dan heb je spelers die terugkomen, maar die blijken dan niet voldoende hersteld te zijn."

Wat moet er gebeuren om betere prestaties neer te zetten?

“Alles valt gewoon samen. We dachten even dat de motor was gestart, maar dat bleek dan achteraf toch niet het geval. Het is nu gewoon afwachten en proberen afstand te houden van de staart van het klassement.”

Wanneer zal u spreken over een ‘crisis’ bij Lokeren?

“Ik zal er alles aan doen om het woord ‘crisis’ zo lang mogelijk te vermijden. Lokeren moet gewoon door deze moeilijke periode.”

De Beker van België wordt nu heel belangrijk voor jullie?

“De beker is zeker een doel. Voor de kwartfinales hebben we met AA Gent een moeilijke tegenstander. Ik verwacht twee keer een vol huis en tegen Gent zal het zeker een uitdaging worden om verder te bekeren. Lokeren kan zich in die duels weer rehabiliteren.”

Lokeren versloeg Westerlo met 3-1 tijdens de achtste finales van de beker. Zaterdag gaat het op bezoek bij de voorlaatste van het klassement. Een haalbare kaart?

“Als voetbal wiskunde was, dan zou je dat inderdaad kunnen zeggen. Maar dat is het niet. Ik verwacht een juiste reactie van de groep na de zwakke eerste helft van vorige week tegen KV Kortrijk (1-4). Ook Westerlo krijgt het onderaan warm, dus zij zullen zich niet zomaar overgeven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties