Datum: 18/12/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Lotto Park
Gillet stuurt Anderlecht voorbij Lokeren
Gillet stuurt Anderlecht voorbij Lokeren
Foto: © SC

Anderlecht heeft de nodige moeite gehad met een stug Lokeren dat twee keer een goal van Gillet ongedaan maakte. Mbokani kon de drie punten dan toch in het Astridpark houden na een assist van man van de match Gillet. Anderlecht doet een gouden zaak in het klassement.

Johan Walckiers in Anderlecht

Pas rond minuut twintig schoot Anderlecht wakker. Tot dan toe werd er veel rondgetikt, maar de organisatie van Lokeren stond pal. De Waaslanders hadden duidelijk de vorige wedstrijden van de Brusselaars bestudeerd en kwamen eveneens met veel volk achter de bal spelen.

Kljestan stak echter het vuur aan de lont door op de vuisten van Proto te trappen. Er volgden kansen voor Jovanovic en Gillet, maar die konden hun schot niet goed richten. Het was allemaal maar pover in die eerste helft, want Lokeren gaf Anderlecht zeker niet de ruimte die Lokomotiv woensdag weggaf.

Tot tien minuten voor tijd Canesin een schot op Copa afvuurde die dat enkel kon afweren. Gillet was er als de kippen bij om de bal binnen te schuiven. Zijn achtste van het seizoen in de competitie. In de Europa League was hij al goed voor vijf. Wie zei ook alweer dat hij het best rendeerde als rechtsachter? Anderlecht had eigenlijk nog een goal meer moeten hebben, maar de own goal van Maric na een schot van Canesin werd onterecht afgekeurd voor buitenspel van Suarez.

Anderlecht ging in de tweede helft op zoek naar een tweede doelpunt en was daar via Kljestan en Suarez ook dichtbij. Maar het doelpunt viel wel aan de andere kant. Mokulu met een voorzetschot en aan de tweede paal kwam De Ceulaer aanglijden om de bal binnen te duwen. Alles te herdoen na wat eigenlijk de eerste echte kans voor de bezoekers was.

Er moest gescoord worden en wie anders dan Gillet deed dat nog maar eens? Natuurlijk, Guillaume Gillet! Een voorzet van Wasilewski werd door de rechtsmidden prachtig in de verste hoek gekopt. Wat een seizoen speelt die toch momenteel.

De sneeuw begon met bakken uit de hemel te vallen en het maakte er het spelen niet makkelijker op, want het veld kreeg al snel een wit laagje. En dat brak Anderlecht zuur op, want in de zestien gleed blijkbaar iedereen onderuit behalve Mokulu, die de bal voorbij Proto kon trappen.

Maar Anderlecht liet de moed niet zakken en kreeg een derde doelpunt. Deze keer met Gillet als aangever. Hij kopte een bal door tot bij Mbokani die het leer in doel duwde. Anderlecht doet een schitterende zaak in het klassement want Club, Genk en Standard laten punten liggen.

Herbeleef Anderlecht - Sporting Lokeren

Vooraf