Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
MacDonald en Dayan vellen OH Leuven
Fabian Morren

Beerschot wil de reguliere competitie in schoonheid eindigen en is daar mee bezig. De ploeg van Jacky Mathijssen versloeg Oud-Heverlee Leuven met 2-1.

Beide ploegen hadden vooraf al niet zo erg veel meer te winnen of te verliezen. Beerschot kan zich voorbereiden op de play-off II en hetzelfde geldt allicht ook voor OHL, dat een veilige voorsprong heeft op Westerlo. Beerschot heeft echter een sterke thuisreputatie en dat wilde het graag nog eens extra in de verf zetten tegen OHL.

De start van de thuisploeg was dan ook vinnig, met al na drie minuten een goeie kans voor Roy Dayan. OHL lag onder en kwam er pas na een kwartier voor het eerst uit, met een laag schot van Annys. Het was uiteindelijk wel Beerschot dat verdiend op voorsprong klom. MacDonald trapte, op aangeven van Nyoni, het leer onhoudbaar voorbij Kaminski.

OHL leek even wakker te worden en Chuka kwam bij een counter dicht bij de gelijkmaker. Aan de 1-0-tussenstand veranderde voor rust echter niets meer. Ook na de koffie bleef Beerschot vooral de wet dicteren. De 2-0 van Roy Dayan was het logische gevolg. Eerst maakte Kaminski nog een schot van MacDonald onschadelijk, maar in de rebound trof de Israëliër raak.

De wedstrijd leek door dat tweede doelpunt van de thuisploeg meteen in een definitieve plooi te liggen. Stijn Stijnen moest nog wel ingrijpen met een knappe save op een poging van Iakovenko en tien minuten voor affluiten kwam de aansluitingstreffer er toch nog. Dejmek kopte een vrije trap onhoudbaar voorbij Stijnen. Beerschot hield in het slot wel stand en steekt de drie punten dus op zak.