Stadion: Jan Breydel
Cercle boekt zuinige zege
Andrea Doino

Vanavond ging Zulte Waregem op bezoek bij Cercle Brugge. Aangezien de derby tegen Club Brugge en de topper tegen Anderlecht nog op het programma staan, moest er gewonnen worden van Zulte Waregem om nog kans te maken op PO1.

Beide ploegen begonnen pittig aan de partij en er werd kort op de man gespeeld. Zulte Waregeme had in het begin van de wedstrijd de overhand en creëerde enkele kleine kansen. Toch was het Cercle Brugge, tegen de gang van zaken in, dat op voorsprong kwam. Een slecht genomen vrije trap van Dompig lag aan de basis van de openingstreffer. Portier lette goed op en kopte de rebound op de knal van Naudts binnen.

Het doelpunt van Cercle Brugge kwam uit de lucht vallen en Zulte Waregem probeerde zich meteen te herpakken en nam opnieuw het initiatief. Naessens rondde een mooi opgezette aanval met een goed schot af, maar Portier liep in de weg. Even later was het alweer Naessens die gevaarlijk was voor Zulte. De aanvaller draaide zich knap vrij, maar Coppens kon er nog met zijn vingertoppen bij.

In de eerste helft was Zulte Waregem duidelijk de betere ploeg maar kreeg het niet wat het verdiende. Na de rust probeerde de ploeg van Francky Dury voor meer gevaar te zorgen en zo begonnen ze met vier zuivere aanvallers aan de tweede helft.

Ondanks de aanvallende ingesteldheid kon Zulte Waregem in de tweede helft geen goede kansen meer creëren. In de tweede helft was er nauwelijks iets te beleven en zo won de ploeg van Bob Peeters zuinig met 1-0. P01 komt weer een stapje dichterbij.