Reactie Mennes: "Het is fijn nog eens te winnen voor eigen publiek"

Glenn Schrader
| 2 reacties
Mennes: "Het is fijn nog eens te winnen voor eigen publiek"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dankzij de winst springt STVV nu over Westerlo en wakkert de hoop in Limburg weer op. Ook Wim Mennes beseft dit.

Essevee leek aan het begin van de wedstrijd de winst makkelijk binnen te halen. “Zulte Waregem begon het eerste kwartier beter dan ons. Door de druk hadden we het wel moeilijk, maar we konden dankzij de kracht en snelheid van Menga toch scoren. Ik had wel het gevoel dat we alles redelijk op slot hadden”, zegt Mennens tegen Sporza.

Na de rust kreeg STVV ging het wat makkelijker, maar tegen het einde werden De Kanaries wat nerveuzer. “Het is lang geleden dat we nog hebben voor gestaan. Dan is het normaal dat er paniek in de ploeg komt, maar ik denk dat we het al bij al redelijk hebben gedaan”.

“Het is een mentale opsteker voor ons. Dankzij de winst springen we boven Westerlo en dat brengt toch wat positiviteit in de groep. Nu is het aan ons de taak om in die positieve spiraal te blijven. We pakken nu al een paar wedstrijden op rij punten en dat geeft een goed gevoel”.

Ook de gekwetsten komen terug en brengen wat meer concurrentie in de ploeg. “Ja sowieso. Dat is zeker wel nodig bij een ploeg in eerste klasse. We hebben wat pech gehad met blessures, maar nu komen die allemaal terug. Dat komt ons alleen maar ten goede”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties