Datum: 03/03/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stayen
Sint Truiden lijkt net op tijd klaar voor PO3 en wint tegen Zulte Waregem
Glenn Schrader
| 0 reacties
Sint Truiden lijkt net op tijd klaar voor PO3 en wint tegen Zulte Waregem
Foto: © SC

STVV lijkt zich net op tijd in vorm hebben gewerkt voor PO3. In een vrij saaie wedstrijd konden de Kanaries met het kleinste verschil winnen tegen Zulte Waregem

Het plan van Franky Dury was duidelijk, STVV meteen bij de keel grijpen. In de eerste tien minuten van de wedstrijd lukte dit ook aardig en kwamen er kleine kansjes voor Berrier. Een doelpunt bleef echter uit en STVV kon tegenprikken met Chatelle in een hoofdrol.

De wedstrijd kwam echter nooit echt op gang. Zulte Waregem bleeft verder verzorgd voetballen, maar kon voor geen gevaar zorgen. Bij Sint-Truiden bleven de kansen ook uit, de doelgerichtheid van Reza werd duidelijk gemist.

Doelpunt van Dolly Menga
Op het einde kon STVV dan toch van zich laten spreken. De Standard-huurling, Dolly Menga, kon na een mooie actie de bal droog in de kruising schieten. Dankzij zijn doelpunt sprongen de Kanaries boven Westerlo in de stand en wakkerde de hoop naar behoud in de Jupiler Pro League meteen op.

Na de koffie leek Essevee er duidelijk op gebrand om de gelijkmaker meteen te scoren. Zulte Waregem eiste de bal naar zich toe, maar kon net zoals in de eerste helft niet voor veel gevaar zorgen. Ondertussen liep STVV zich telkens aan de middellijn vast met de bal en dachten ze vooral aan verdedigen.

Op het uur begonnen de West-Vlamingen wat laks te worden en kwamen er gaten in de defensie. Franky Dury begon zich kwaad te maken en bracht meteen Belghazouani in voor de teleurstellende Trajkovski. Ook Franky Van Der Elst zag dat het niet goed meer liep en bracht Reza in.

Dankzij de inbreng van Reza kwam er wat schwung in de partij. De Kanaries konden de bal meer voor zich opeisen en de Iraanse aanvaller kon de wedstrijd bijna afmaken. Hij besliste echter naast het doel. De West-Vlaamse defensie leek wel gatenkaas.

Essevee probeerde tevergeefs nog een gelijkmaker te scoren, maar ze konden geen vuist meer maken. Dankzij deze overwinning springt de ploeg van Franky Van Der Elst over Westerlo en lijken ze net op tijd in vorm voor PO3.

Herbeleef STVV - Zulte Waregem