Interview Verhulst: "Wij willen revanche"

Glenn Schrader
| 0 reacties
Verhulst: "Wij willen revanche"
Foto: © SC

Met de PO3 voor de boeg kijkt doelman Davino Verhulst al volop naar de wedstrijden tegen Westerlo. In een gesprek met onze redactie sprak hij over zijn motivatie en de nieuwe rivaliteit tussen beide clubs.

Hoe denk jij dat de komende wedstrijden tegen Westerlo zullen verlopen?
“Onze start bij de PO3 zal vooral belangrijk zijn. We hopen ten eerste op die vijftiende plek te blijven staan zodat we toch een bonus hebben van de thuiswedstrijd. Daarna gaan  we er gewoon volop voor om minstens alle thuiswedstrijden te winnen.”

Is het gemakkelijk om jezelf te motiveren voor degradatiewedstrijden?
 “De motivatie om te spelen is zeker en vast groot, misschien zelf groter dan normaal. Als we in PO2 zaten zat ons seizoen er eigenlijk al op en waren we zeker van behoud. Nu spelen we tenminste nog voor iets, een echt doel als het ware”.

Kijken jullie nu meer naar Westerlo dan normaal?
“Ja, sowieso. We weten dat we nu tegen Westerlo moeten spelen in de PO3 en analyseren hun spel toch wel”, legt de doelman uit.

Wouter Corstjens van Westerlo zei dat STVV eigenlijk geen geheimen meer had voor hun.
“Zij hebben het voordeel al twee keer van ons gewonnen te hebben. Zo denken ze natuurlijk dat het voor hen gemakkelijk zal worden en ze PO3 snel zullen winnen. Daar gaat de ploeg niet mee akkoord, wij willen ze allemaal graag terugpakken”.

Bespeur ik daar toch enige rivaliteit?
“Toch een beetje. Die twee nederlagen deden toch wel pijn. Wees er maar zeker van dat iedereen van Sint-Truiden zich voor de volle honderd procent zal inzetten tijdens PO3. Wij willen revanche”, zegt Verhulst strijdvaardig

Wie kan er volgens jou dan belangrijk zijn in PO3?
(denkt na) “Goh, iedereen eigenlijk. Je hebt Reza die terug uit blessure is en het verschil kan maken vooraan. Maar dat kunnen Rossini en Dolly eigenlijk ook. We zullen aanspraak moeten maken op iedereen om een goede PO3 te spelen.”

En kijken jullie ook met meer aandacht naar de tweede klasse?
“Wij gaan er nu gewoon van uit dat we winnen tegen Westerlo. Hierdoor zullen we tegen clubs uit de tweede klasse moeten spelen. We kijken er dus sowieso wel wat extra naar. Eupen en Charleroi die nu voor het kampioenschap spelen zijn bijvoorbeeld twee moeilijke clubs om tegen te spelen. Daar moeten we toch wat extra aandacht aan geven”, besluit Verhulst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties