"Ik had het beter gedaan dan Hodgson"

Pieter Vierstraete
| 2 reacties
"Ik had het beter gedaan dan Hodgson"
Foto: © SC

Fabio Capello (66) heeft ondanks zijn nieuwe job bij de Russische voetbalbond zijn falen bij Engeland duidelijk nog niet verteerd. "Als ik met dezelfde groep naar het EK was geweest, had ik het beter gedaan", zegt de ervaren Italiaan over zijn opvolger Hodgson.

Fabio Capello heeft geen al te hoge pet op van de prestaties van Engeland onder nieuwe bondscoach Roy Hodgson tijdens het EK 2012. The Three Lions werden in de kwartfinale uitgeschakeld tegen de latere finalist Italië op penalties. Maar dat kon beter: “Ik was verder geraakt, sowieso”, zegt Capello.

Capello kwam tot een breuk met de Engelse voetbalbond toen de FA John Terry zijn aanvoerdersband afnam nadat de Chelsea-verdediger in opspraak kwam. Hij werd beschuldigd van racisme door Anton Ferdinand van QPR, maar is ondertussen door een rechtbank vrijgesproken.

Fabio Capello kon het niet verkroppen dat de FA sportieve beslissingen boven zijn hoofd nam: “Er stond zwart op wit in mijn contract dat ik besliste wie kapitein was”, legt Capello uit. “De acties van de FA lieten me geen keus behalve opstappen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties