Alderweireld: "Tijd om het tij te keren"

Tomas Taecke
| 4 reacties
Alderweireld: "Tijd om het tij te keren"
Foto: © SC

Toby Alderweireld kijkt woensdagavond heel wat bekenden in de ogen. De Ajax-Belg vindt de Derby der Lage Landen een ideale gelegenheid om het tij te keren.

Tomas Taecke in Neerpede

"Nederland is één van de beste teams ter wereld", geeft Alderweireld toe in de mixed zone na de training. "Het is een mooie uitdaging om hen partij te geven".

"De rivaliteit tussen beide landen is groot. Enkele wedstrijden in de geschiedenis getuigen daarvan. Waarom de wedstrijd zo leeft? Nederlanders worden vaak verweten arrogant te zijn. Voor ons en de fans is het een ideaal moment om het tij te keren".

"Echt veel heb ik met de Oranje-internationals niet over deze partij gepraat. Natuurlijk komt dit wel ter sprake, maar iedereen is met zijn eigen voorbereiding en competitiestart bezig. Na hun slechte EK heb ik enkelen van hen er toch af en toe eens op gewezen (lacht)".

"We zullen het op wilskracht moeten doen, ook al beschikken wij over enorm veel talent. Of ik speel weet ik nog niet. Ik hoop aan de aftrap te verschijnen, want de partij zal normaal wel vuur geven".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties