Interview Figueras: "Leuk op opnieuw centraal te spelen"

Tomas Taecke
| 22 reacties
Figueras: "Leuk op opnieuw centraal te spelen"
Foto: © SC

Jordi Figueras maakt dit seizoen steevast deel uit van de Brugse viermansdefensie. De Spaanse verdediger speelt het liefst centraal maar is vooral tevreden dat hij wekelijks in de basiself mag postvatten.

Tomas Taecke in Brugge

Jordi Figueras speelt door het uitvallen van Jim Larsen en Ryan Donk al enkele weken op zijn geliefkoosde positie. Tegen het Portugese Maritimo hoopt de linksbenige Spanjaard uitzicht te behouden op de volgende ronde van de Europa League.

"We willen elke wedstrijd winnen", weet Figueras. "Of dit nu tegen Gent, Maritimo of Genk is. Als we donderdag verliezen wordt het lastig om de kwalificatie voor de volgende ronde af te dwingen, maar daar denken we niet aan. We moeten gewoon top zijn en de drie punten pakken".

"Over Maritimo weet ik niet zoveel. Dat moet straks (woensdagmiddag nvdr.) duidelijk worden tijdens de analyse. Een goede vriend heeft mij wel ingelicht over de tegenstander. Het is een goed team dat een sterk seizoen achter de rug heeft, maar toch is het geen topclub in Portugal. Bijgevolg moeten wij donderdagavond uitgaan van onze eigen kwaliteiten".

Figueras begon het seizoen als linksachter, terwijl Ryan Donk en Jim Larsen het centrale duo vormden. De voorbije weken mocht hij door de afwezigheid van de twee torens opnieuw centraal postvatten, een positie waaraan de gewezen Rubin Kazan-verdediger nog steeds de voorkeur geeft.

"Ik speel het liefst centraal dus deed het ook deugd om daar opnieuw te mogen spelen. Door omstandigheden was dat enkele wedstrijden niet het geval. Maar ik ben vooral blij dat ik mag spelen, want uiteindelijk heeft de trainer het altijd voor het zeggen. Zolang het team draait, maakt het mij ook niet zoveel uit waar ik speel. We zullen wel zien wat de komende partijen brengen".

"Of de rel met de supporters nog nazindert? Alles is daarover afgesloten. We concentreren ons nu volledig op het sportieve. We speelden goeie wedstrijden tegen Cercle en Zaventem en pakten in Gent een verdiend punt. Er is veel over die zaak geschreven dat niet waar was, waardoor we er zeker niet willen op terugkomen. Het klopt overigens niet dat de Spaanstaligen de aanstokers waren", aldus Jordi Figueras.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties