Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen trekt aan het langste eind na spannend duel
Christophe van den Boom

RAEC Mons haalde het vanavond van Cercle Brugge in een doelpuntrijke wedstrijd. Cercle streed moedig, maar ging toch ten onder.

Cercle Brugge begon het sterkst aan de wedstrijd. Na zeven minuten bracht Uchebo Bakenga voor doel. Eerst belandde de bal nog tegen de paal, maar de rebound miste hij niet vanop een meter.

Na het doelpunt lieten de Bruggelingen het balbezit over aan Bergen. Dat loonde, want Perbet kreeg al meteen een grote kans. Ook Matumona wilde het proberen met een dribbel, maar hij liep zich vast. Na iets meer dan twintig minuten was het toch raak. De topschutter van vorig seizoen Jeremy Perbet knalde zijn tweede kans tegen de netten. Zo stond het aan de rust 1-1 gelijk.

De Draken kwamen verschroeiend uit de kleedkamer. Ze probeerden Cercle op de eigen helft terug te duwen, maar de Bruggelingen hielden stand. Tot in de 55e minuut. Van Imschoot bracht Bergen op voorsprong, maar lang kon de thuisploeg daar niet van genieten. Tegen de gang van het spel in kwam Cercle langszij via opnieuw Bakenga.

Lepicier

Ondanks het tegendoelpunt bleef Bergen de sterkste ploeg. In de 71e minuut zetten ze het overwicht om in winst. Lepicier liep perfect in op een voorzet van Matumona en knalde Bergen naar winst.

Cercle kan de Draken geen derde thuisnederlaag aansmeren en blijft daardoor onderaan in het klassement. Bergen verstevigt zijn positie in de buik van het klassement.