Reactie Ferguson: "Bij hattrick selecteer je jezelf"

Christophe van den Boom
| 7 reacties
Ferguson: "Bij hattrick selecteer je jezelf"

Javier Hernandez maakte de laatste weken indruk bij Manchester United. Van bankzitter werd hij tot een van de meest productieve spelers van de ploeg. Tegen Aston Villa scoorde hij drie keer, waarvan een van de doelpunten via Ron Vlaar in doel verdween.

“We hebben hier gezien wat hij twee jaar geleden bij zijn komst demonstreerde”, vertelt Ferguson. “Als je een hattrick maakt dan selecteer je jezelf. Ik denk dat hij volgende week tegen Norwich City speelt.’’

Chicharito viel bij de rust in en bleek een gouden wissel te zijn. In de 58ste minuut maakte hij de aansluitingstreffer bij een 2-0 achterstand voor United. Even later knalt hij de bal via Ron Vlaar tegen de netten. Het tweede doelpunt wordt dan ook als own goal gerekend. Vlak voor affluiten maakte hij ook nog de 2-3, waardoor de Mancunians de drie punten mee naar huis wisten te nemen.

Dus officieel maakte de Mexicaanse aanvaller twee van de drie doelpunten, maar volgens hem moet het derde ook op zijn naam komen. “Ik heb het op de beelden bekeken en in mijn ogen is het mijn inzet op doel. De verdediger probeert de bal weg te werken, maar volgens mij schopt hij de bal in dezelfde richting als ik schoot.”