Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Mechelen en Charleroi houden elkaar in evenwicht
Christophe van den Boom

KV Mechelen en Charleroi hielden elkaar vanavond in evenwicht. Beide ploegen kregen een resem kansen, maar wisten er slechts één af te maken. Pedersen scoorde voor Mechelen en Rossini bracht Charleroi langszij.

De eerste helft was die van de vele kansen. Al vanaf de eerste minuten kwam Charleroi opzetten via Kage en Kaya. Pacovski was alert en voorkwam een vroege achterstand. Nadien dwong Cordaro de Henegouwse doelman Mandanda tot een redding. Na tien minuten spelen kwam N’Ganga dicht bij de voorsprong voor Charleroi. Opnieuw Pacovski hield Mechelen stand en tikte de bal tegen de paal.

Tegen de paal

Ook aan de Maneblussers troffen de paal. Mandanda kende wat problemen met een pegel van Destorme en via de voet van de doelman botste de bal tegen de paal.

Na een halfuur spelen zakte het tempo een beetje. Het laatste kwartier werd vooral opgeluisterd met een aantal kopkansen, maar de stand bleef 0-0. Beide ploegen voetbalden vrank en vrij en enkele doelpunten hadden niet overdreven geweest.

Cordaro bleef tijdens de tweede helft in de kleedkamers. Vlak voor de rust kwam hij wat slecht neer op zijn schouder. Enevoldsen kwam hem verlossen.

Pedersen en Rossini

Mechelen begon sterk aan de tweede helft en dat leverde meteen een doelpunt op. Pedersen glipte door de defensie en verraste Mandanda: 0-1. Na het doelpunt kwam Badibanga meteen opzetten, maar zijn afgeweken schot ging net over.

Een halfuur voor het einde was Charleroi al enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar tot tweemaal toe misten ze vlak voor doel. Tien minuten later lukte het dan toch. Badibanga bleef ietwat gelukkig in balbezit en kon Rossini voorbrengen. Die knalde het leer staalhard voorbij Pacovski.

Nadien kwam Mechelen nog eens opzetten via Pedersen. Een harde volley werd door de doelman van Charleroi gepareerd en hield de club recht. KV Mechelen ging op zoek naar het winnend doelpunt, maar dat kwam er niet meer.