Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Hazurov knalt play-off 1 verder weg voor Gent
Sander De Graeve

Voor AA Gent lijkt de play-off 1 een verre droom. Lierse strafte fouten in de defensie van de ploeg van Peeters genadeloos af. De weinige kansen die Gent kreeg werden gemist. Hazurov tekende voor de twee goals.

Sander De Graeve in Lier

Het begin van de eerste helft verliep heel potig met veel overtredingen. Geen van beide ploegen kon in de eerste 10 minuten de bal lang genoeg bijhouden om aan een kans te geraken. Voor de eerste opwinding was het wachten tot op het kwartier.

Hazurov had ruimte en schoot op zo’n 25 meter van het doel. De bal ging rakelings over. Lierse nam vanaf dat moment de match gaandeweg in handen zonder echt veel kansen te creëren. Het kwam ook op voorsprong via Hazurov.

Knullige Melli

De Bulgaar had in heel zijn carrière waarschijnlijk nog nooit zo een makkelijk doelpunt gemaakt. Melli devieerde een bal richting eigen doel. Padt kon enkel wegduwen, Hazurov bedankte en kopte simpel binnen. Het Lisp ontplofte.

Lierse bleef de betere (lees: minst slechte) ploeg. Het spel van beide ploegen was niet echt om over naar huis te schrijven. Lierse kon het balbezit niet omzetten in veel kansen. Kola kreeg namens Gent wel twee grote kansen. Ééntje moest de spits, die terugkeerde na een lange schorsing er minstens gemaakt hebben.

Alleen voor Sels stiftte Kola over. Een bleke Gecov werd nog voor de rust naar de kant gehaald voor Van der Bruggen. Manken deed de Tsjech niet. De ruststand was 1-0 voor Lierse. Coach Ramzy kon tevreden zijn.

Na de rust geen wijzigingen. Gent gretig uit de kleerkamer. Op een rommelige fase na een hoekschop kon Remacle aanleggen. Ayew gooide zich voor de bal. De beginfase van de tweede helft verliep zo mogelijk nog chaotischer dan die van de eerste helft.

Nu kon namelijk ook Lierse de bal niet meer in eigen rangen houden. Kola kreeg zijn derde grote kans van de wedstrijd na een mooie actie van Conté. Kola kon de voorzet net niet binnenkoppen, de bal ging naast.

Opnieuw Hazurov

Kola kon even later nog eens koppen, Sels stond pal en kon klemmen. Hazurov kon, toen tegen de gang van het spel in, Lierse op 2-0 zetten na opnieuw mistasten in de Gentse defensie. De Bulgaar kon de bal in een leeg doel leggen nadat hij Padt rondde.

Lierse nam de wedstrijd opnieuw in handen. Wils en Menga probeerden het allebei van erg ver en zaten er erg dicht bij. Een zwak Gent kon nog maar weinig terugdoen. Het was via twee invallers wel dicht bij de 2-1. Arbitman kopte een goede voorzet van Soumahoro net naast.

Even voor tijd kon Mboyo een bal van Kola niet onder controle krijgen. Hazurov kreeg nog een applausvervanging. Ramzy start dus goed bij Lierse. Voor Gent lijkt de play-off 1 een verre droom.