Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jules Ottenstadion
Lepoint en Rowell duwen Gent in crisis
Sander De Graeve

Na twee bemoedigende resultaten tegen Lokeren en OH Leuven was het weer niets voor Gent tegen Waasland- Beveren. Uitgerekend huurling Lepoint zette de bezoekers op voorsprong. Daarna miste Mboyo een penalty. Rowell zette zijn elfmeter wel om.

Sander De Graeve in Gent

Gent begon het best aan de partij met veel balbezit en een hoop corners. Toch was het Waasland-Beveren dat op een counter het eerste doelpunt kon scoren. Het was uitgerekend Gent-huurling Christophe Lepoint die de 0-1 op het bord zette. Hij liep goed in de ruimte en werd mooi vrijgespeeld door Daniel Cruz.

Mboyo mist penalty

Gent was even van slag maar bleef daarna druk ontwikkelen. Het kreeg een penalty na een fout op Brüls. De vleugelspeler van Gent zocht en vond het been van Sibum. Mboyo ging achter de bal staan maar miste met een onwaarschijnlijk nonchalante stiftbal. Hij schoot zelfs niet in het kader en kreeg heel het Gentse publiek over zich heen.

Gent moest na die tegenvaller opnieuw bekomen. Het had veel balbezit maar echt grote kansen kwamen er niet uit voort. De mogelijkheden voor Waasland-Beveren waren schaarser maar snediger. Lepoint kon Rowell bijna op weg zetten naar de 0-2 maar Maréval stak daar een stokje voor.

Grote kans Arzo

Een grote kans voor Gent kwam er na een goede actie van Conté. De vinnige linksbuiten slalomde door de defensie van Waasland-Beveren maar zag zijn schot afgeblokt. Op de corner daarop belandde de bal bij Arzo. Hij kopte recht op D’Ulivo die aan de tweede paal opgesteld stond.

Gent bleef balbezit houden maar kon in de zone van de waarheid niet overtuigen in de eerste helft. Melli probeerde het wel van erg ver. Zijn bal ging maar centimeters over het doel van Coosemans. Padt moest daarvoor nog een goede poging van Rowell uit de tweede lijn in hoekschop duwen. Het bleef 0-1 bij de rust.

Gent gedreven uit kleedkamer

Na de koffie greep Bob Peeters in. Conté en De Smet bleven in de kleedkamer. Arbitman en Remacle kwamen in de Gentse ploeg. Gent ging ook in een 442 spelen. Het was Gent dat het beste uit de kleedkamer kwam. Het creëerde via Brüls en Mboyo meteen enkele kansen.

Arzo kon ook al eens oprukken en dwong Coosemans tot een redding. Die laatste moest zich ook al reppen bij een schot van Brüls. De match werd iets bitsiger. Blondelle en Arbitman kregen geel na een opstootje. De Boeck zag ook dat Gent Waasland-Beveren begon weg te drukken en koos voor ervaring. Sonck kwam Farssi vervangen.

Doodsteek Rowell

Even later kreeg Waasland-Beveren ook een penalty na een fout van Rafinha. Jordan Rowell twijfelt niet en knalt de 0-2 staalhard tegen de netten. Tegen de gang van het spel in kwam Waasland-Beveren zo op een dubbele voorsprong.

Het vuur dat in het Gentse spel zat sinds de rust deemsterde weg na de goal. Arbitman kopte wel nog in de handen van Coosemans. Brüls mocht het veld ook verlaten voor Messoudi. Enkele minuten voor tijd nam Mboyo het kritische publiek op de korrel. Deze actie, een kapitein onwaardig, leverde hem een striemend spreekkoor op. Het Gentse publiek scandeerde onder meer de naam van Coulibaly.

Na deze onbegrijpelijke actie van Mboyo gebeurde er niet veel meer op het veld. AA Gent zinkt weg in een crisis. Waasland-Beveren en Glen De Boeck keerden een mooie overwinning huiswaarts.