Datum: 15/12/2012 20:00
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi duwt Beerschot nog wat dieper

Beerschot slaagt er maar niet in om de negatieve spiraal om te buigen. Op het veld van Charleroi werd het na een flauwe partij 1-0 voor de thuisploeg. Door de resultaten in de andere wedstrijden staan de Antwerpenaren nu pas veertiende, met één punt meer dan Lierse.

Charleroi domineerde de openingsfase van de wedstrijd al had Beerschot wel de eerste kans van de wedstrijd: Veselinovic kopte en Mandanda verkeek zich bijna op de niet al te moeilijke bal. Maar toen namen de Carolo's over. Kaya vuurde een eerste verwittiging af die boven op de lat belandde.

En even later moest Stijnen aan de bak bij een vrije trap van Milicevic. De wederoptredende doelman duwde het leer tegen de paal. Maar derde keer goede keer. Milicevic werd met een hakje vrijgespeeld en haalde de achterlijn. Van daar vond hij de aan het penaltypunt volledig vrijstaande Kumedor die de 1-0 kon aantekenen.

Flauw schouwspel

Beerschot speelde met de daver op het lijf, zo leek wel. Degradatievoetbal gaat de Ratten niet goed af en Charleroi ging met een verdiende voorsprong rusten. Beerschot probeerde de bakens te verzetten in de tweede helft en Veselinovic was dichtbij de gelijkmaker, maar werd net genoeg gehinderd.

Achteraan stond het bij Charleroi als een huis en het slordig speelende Beerschot raakte er niet door. Ojo probeerde wel zijn ploegmaats mee te krijgen, maar de inspiratie ontbrak. De Carolo's wachtten geduldig hun kans af en waren op de counter ook de gevaarlijkste ploeg. De Ratten konden echter geen kans die naam waardig afdwingen en dat maakte dat het een heel flauw schouwspel werd.

Beerschot staat door het gelijkspel van Lierse in de laatste minuten nu net boven de vijftiende plaats. Charleroi heeft een gouden zaak gedaan en maakt de kloof met Lierse wat groter.