Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Bergen wint Waalse derby
Fabian Morren

Bergen heeft de Waalse derby gewonnen. De ploeg van Enzo Scifo won met 1-2 bij buur Charleroi. Aan de rust leidde de thuisploeg nog.

Charleroi – Bergen is een derby die in de Waalse pers zeer veel aandacht kreeg. Ook de publieke belangstelling was aanzienlijk  voor dit duel. Beide ploegen wilden er dan ook wat van maken en dat leverde een zeer intense eerste helft op.  Daarin deed Bergen het zeker niet onaardig, maar het was Charleroi dat op voorsprong klom halverwege de eerste helft. Perbet had twee keer gedreigd, en niet gescoord. Giuseppe Rossini deed dat wel en bracht de thuisploeg zo 1-0 voor.  De reactie van Bergen kwam er via een schot van Angeli, maar Mandanda redde.

Al heel snel in de tweede helft hingen de bordjes weer in evenwicht. Aloys Nong nam de bal in één tijd op de slof en gaf Mandanda enkel nog het nakijken. Op dat moment was die gelijkmaker niet eens onverdiend. Nadien zocht toch vooral Charleroi het offensief. Verder dan enkele halve kansen kwam de thuisploeg niet, terwijl Bergen wél heel dicht bij de 1-2 kwam. Jarju had wel onder de grond kunnen kruipen, want zijn kans moest eigenlijk altijd raak zijn.

Gelukkig voor Jarju was het enkele minuten later toch raak. Ditmaal klimde Zola Matumona hoger dan zijn tegenstander en kopte het leer voorbij Mandanda. Charleroi zette nog alles op alles in de slotfase, maar Berthelin redde de poging van Milicevic. Zo pakt Enzo Scifo met zijn elftal na enkele mindere weken opnieuw de zege.