Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard profiteert van falende concurrenten
Fabian Morren

Standard profiteert optimaal van het puntenverlies van Club Brugge en RC Genk. De Rouches wonnen vlot van een mak Beerschot, dat in de degradatiezone blijft.

Standard heeft onder Rednic de goede gewoonte om zeer scherp aan een wedstrijd te beginnen. Niets van dat tegen Beerschot. De Rouches leken de winterslaap al te hebben ingezet. Er was nauwelijks dreiging, niet genoeg gretigheid en te weinig ideeën om de Beerschot-defensie in verlegenheid te brengen. Nochtans was Beerschot gehavend aan de aftrap verschenen. Onder meer Wuytens, De Decker, Mununga en Losada liggen in de lappenmand bij het team van Wim De Corte.

Beerschot wapende zich door een stevige organisatie neer te zetten. Aan het aantal kansen was te merken dat verdedigen belangrijker was dan op zoek te gaan naar de drie punten. Niet onlogisch, maar als dan ook de thuisploeg geen blijk geeft van grote aanvalslust krijg je maar weinig goeds te zien. Stijn Stijnen moest enkel in actie komen op enkele pogingen uit de tweede lijn. Het was dan ook extra balen voor de Limburger dat hij zich in blessuretijd alsnog gewonnen moest geven. Eerst redde Stijnen nog de poging van Bulot, maar in de rebound had Batshuayi het leer maar binnen te duwen.

Die goal maakte het toch een stuk makkelijker voor de thuisploeg in de tweede helft. Vooral omdat Jelle Van Damme er niet lang mee wachtte om de voorsprong te verdubbelen. Helemaal vrij kon hij de corner van Mpoku tegen de netten koppen. Van een wedstrijd was nadien geen sprake meer. Zeker niet toen Ezekiel zijn snelheid optimaal uitbuitte en er 3-0 van maakte.

Beerschot gaat de wintrstop in met een hoop kopzorgen. Versterking dringt zich op. Standard kan met een goed gevoel de vakantie ingaan.