Datum: 02/02/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen haalt simpele zege tegen Waasland-Beveren
Christophe van den Boom
| 0 reacties
Bergen haalt simpele zege tegen Waasland-Beveren
Foto: © SC

Bergen heeft gemakkelijk gewonnen van Waasland- Beveren. Het werd 3-0. De wedstrijd was niet erg hoogstaand. In de slotfase scoorden de Draken nog tweemaal, nadat ze in de eerste helft op voorsprong kwamen via penalty.

Bij Waasland-Beveren begon Ivens in de basis en hij liet zich al in de openingsminuten opmerken, zij het in de negatieve zin. Na vijf minuten spelen, kopte hij de bal bijna in eigen doel. Waasland-Beveren ontsnapte aan de vroege achterstand.

Bergen begon het vurigste aan de wedstrijd en probeerde de bezoekers bij de keel te grijpen. Beveren loerde vooral op de counter. Zo kon Ladrière uithalen en dwong hij Werner tot een knappe redding. 

Echt gevaarlijk was geen van beide ploegen. Bij de Draken waren Nong en Nyoni nog het gevaarlijkste. Ook Franquart kreeg een reuzenkans voor de voeten. Na wat geharrewar in de zestien moest de Fransman van Bergen trappen, maar dat bleef zonder resultaat.

Lorenzi

Tijdens het laatste kwartier van de eerste helft waren de kansen vooral voor de thuisploeg, maar die verzuimde het af te maken. Het was wachten op een fout van de bezoekers. Na wat getrek en geduw in de zestien ging de bal op de stip. Gregory Lorenzi trapte de bal hoog in doel en zette zo de 1-0 op het bord.

De eerste kans van de tweede helft was voor Jarju, maar zijn poging verdween in het zijnet. Nadien eisten de bezoekers het balbezit op en gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Al was dat niet meteen met het grootste enthousiasme, want echt gevaar creëren, lukte niet.

Nong

Een halfuur voor tijd tekende Bergen voor de eerste goede kans van de tweede helft. Nong omspeelde zijn mannetje en legde klaar voor Arbitman. De Israëliër knalde pal op doelman Coosemans.  

Het spelbeeld was niet veel soeps en als een van beide ploegen eens kon dreigen, dan verzuimden ze het af te maken. Chatelle kwam aangelopen vanop links en trapte hard richting doel. Zijn poging ging ver over. Aan de overkant kon Farssi aanleggen, maar ook hij kwam niet tot scoren. 

Chatelle en Angeli

Met nog iets meer dan tien minuten te spelen besliste Bergen de wedstrijd. Franquart stond met zijn rug naar doel tussen een aantal Wase verdedigers. Zonder omkijken legden hij de bal opzij en vond daar Thomas Chatelle. Die twijfelde niet en trapte de bal knap in één tijd in doel. 

Invaller Arnor Angeli gooide de wedstrijd helemaal in het slot. Hij omspeelde enkele verdedigers en knalde het leer knap tussen de palen. De Belder maakte er nog bijna 4-0 van, maar de bal ging net voorlangs. 

Door de nederlaag is Waasland-Beveren nog niet helemaal zeker van het behoud. Onderaan kan het voorlopig nog alle kanten op.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Timmermans Nicolas 90' -
Lorenzi Grégory  90' -
Franquart Peter 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Chatelle ThomasA 90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
Jarju Mustapha 74' -
Nong Aloys 67' -
Arbeitman Shlomi 86' -
  Bank G Beoordeel
Louagé Quentin -  
De Belder Dylan A 23' -
Angeli Arnor 16' -
Kose Bahatin 4'  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
Ladrière Benoît 66' -
Belhocine Karim 90' -
Ivens Jonas 90' -
Shish Gal 90' -
Sibum Bas   78' -
Remacle Jordan 90' -
Farssi Rachid 90' -
De Smet Stijn 90' -
Plut Vito 86' -
Badash Barak 90' -
  Bank G Beoordeel
Rowell Jonathan 24' -
Sterckx René 12' -
Sonck Wesley 4'  
Herbeleef Bergen - SK Beveren

Vooraf