Titelstrijd in tweede klasse ongemeen spannend

Thomas Eeckhout
| 38 reacties
Titelstrijd in tweede klasse ongemeen spannend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met nog dertien speeldagen te gaan lijkt de titelstrijd in de Belgacom League of tweede klasse een echte nagelbijter te gaan worden. Vier teams staan binnen zeven punten van elkaar.

De titel in de tweede klasse is een gegeerd goed. Logischerwijze stijgt de kampioen rechtstreeks naar de Jupiler Pro League en laat die het vagevuur van tweede klasse minstens voor één seizoen achter zich. Dit seizoen is de titelstrijd in de Belgacom League, zoals de tweede klasse officieel heet, ongemeen spannend. 

KV Oostende is al even autoritair leider en staat er bijgevolg het beste voor. Dertien wedstrijden voor het einde van de competitie staan de West-Vlamingen vijf punten voor op Westerlo, dat tweede staat. Oostende slaagde erin om de kern tijdens de wintermercato te behouden en lijkt meer dan ooit klaar voor de titel. Getuige daarvan is de solide verdediging, de minst gepasseerde in tweede klasse.

Toch kan Oostende niet op de lauweren rusten want er zijn enkele kapers op de kust. Eerste achtervolger Westerlo wil zo snel mogelijk terug een plaats in eerste klasse veroveren. Daarom roerde het zich in januari nog sterk op de transfermarkt. Naast de vele jaren eersteklasse-ervaring die de club met onder andere Bart Goor al in de kern had, haalde Westerlo met Corstjens, Gnohere en niet in het minst Oleg Jastsjoek een hoop ervaring op het hoogste niveau binnen.

Op de derde plaats staat toch ietwat verrassend Sint-Truiden. De Kanaries beleven een vreemd seizoen met hoogtes en laagtes en stonden voor Nieuwjaar nog op een tiende plaats. STVV besloot de kern te verjongen en liet een hoop ervaring gaan. Toch blijken de jongeren het goed te doen, want na een 12 op 12 staat de club derde. Meer nog, met 36 doelpunten hebben ze de best scorende aanval van de reeks in huis.

Naast STVV is er ook nog Moeskroen Peruwelz. De club, die net promoveerde uit derde klasse, is een outsider. Dankzij de steun van de Franse topclub Lille, dat jonge spelers bij Moeskroen-Peruwelz stalt om ervaring op te doen, speelt de club mooi en verzorgd voetbal, wat maakt dat de concurrentie er toch maar best rekening mee houdt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties