Interview Been: "Een vroege tegengoal kan dodelijk zijn"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Been: "Een vroege tegengoal kan dodelijk zijn"
Foto: © SC

RC Genk strijdt morgen met Anderlecht om een ticket in de finale van de Beker van België. Mario Been weet dat het heel belangrijk zal zijn om de nul te houden.

Robby Morren in Genk

Anderlecht won de heenwedstrijd met 1-0. De Nederlandse oefenmeester beseft dat het een moeilijke uitgangspositie is want indien paars-wit één keer scoort, moet Genk er al drie binnentrappen om zich te kwalificeren. Daarom wordt het belangrijk voor Genk om de nul te houden, iets wat in de voorbije 3 competitiewedstrijden is gelukt.

“Morgen is die nul houden belangrijk. Het is zo dat indien Anderlecht scoort, wij er al drie moeten maken. Angst is een slechte raadgever. Wij moeten onze eigen wedstrijd spelen zoals wij dat hier in eigen huis altijd doen. Hopelijk kunnen we de nul houden zoals ons dat in de laatste 3 competitiewedstrijden is gelukt. Eén foutje van ons kan fataal zijn want zij hebben de aanvallers die dat kunnen afstraffen.”

“We hebben achteraan vier hele goede centrale verdedigers. Kara heeft de keuze weer een stukje moeilijker gemaakt. Hij is een uitstekende verdediger. Tegen Anderlecht heeft hij dat maar kort kunnen laten zien maar tegen Standard heeft hij een zeer degelijke wedstrijd gespeeld. Ik kan alle vier mijn centrale verdedigers met een gerust hart neerzetten maar ik kan er maar twee opstellen.”

“Anderlecht heeft voldoende kwaliteiten om elke wedstrijd te winnen. Aanvallend hebben ze enorm veel kwaliteiten maar wij gaan van onze eigen sterkte uit en proberen die finale te halen. Natuurlijk bekijken we onze tegenstander wel en proberen we te ontdekken waar wij ons voordeel uit kunnen halen. We zullen zaterdag zien of we dat goed bestudeerd hebben. We zullen ons 100% moeten geven en dan zien we wel waar het schip strandt.”

Iedereen bij Genk praat al wekenlang over het belang van de wedstrijd tegen Anderlecht. De honger naar de bekerfinale is erg groot. Hen extra motiveren voor deze wedstrijd is volgens de coach overbodig.

“Ik heb de spelers aangegeven dat ze in hun leven niet zo veel finales zullen spelen. Ik neem aan dat ik hen morgen niet veel hoef te motiveren want wie nu niet begrijpt waar het om gaat, zal het ook de rest van zijn leven niet begrijpen. Ik wil een ploeg die zich 100% geeft en hele kleine details zullen beslissen of we het wel of niet zullen halen.”

De terugkeer van Jelle Vossen geeft Genk alvast extra slagkracht voorin. “Met Jelle weet je dat je iemand hebt die goals kan maken. Wij gaan proberen hem in stelling te brengen. Hij gaat altijd voorop in de strijd en in topwedstrijden kan hij altijd dat stukje extra nog brengen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties