Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Parc Des Princes
PSG houdt Valencia voldoende af en gaat door
Sander De Graeve

Na de 1-2 zege van PSG in Valencia leek het een makkelijke klus te worden om in eigen huis de kwalificatie binnen te halen. De Spanjaarden brachten met een goal in de tweede helft nog spanning in de partij maar uiteindelijk kon het PSG nooit echt bedreigen.

Valencia moest winnen en nam de wedstrijd in de eerste helft dan ook in handen. Grote kansen creëren zat er niet in, domineren wel tegen Paris Saint-Germain dat er wat doelloos bijliep zonder de genialiteit van Zlatan Ibrahimovic. Ook de ideeën van de eveneens geschorste Marco Verratti werden gemist.

Geen van beide ploegen kwam in de eerste helft door de verdediging van de tegenpartij. Allebei de verdedigende compartimenten waren dan ook bezig aan een sterke wedstrijd. Vooral Thiago Silva en Alex slaagden erin om Soldado, de prijsschutter van Valencia, uit de match te houden. Het was wachten op de tweede helft waarin Valencia toch wat risico zou moeten nemen.

Jonas met goal van de hoop

Aan het begin van de tweede helft kon Jonas dan toch de match openbreken. Costa haalde de bal mooi in de lucht, Jonas nam over en knalde het leer onhoudbaar voorbij Sirigu. Een erg mooie goal van de Braziliaan. Valencia kwam zo tot op één goal van de kwalificatie.

Ancelotti reageerde prompt en bracht met Gameiro in plaats van Thiago Motta. Nu kon ook PSG wat aanvallende druk ontwikkelen. De tweede actie van Gameiro was meteen goed voor een doelpunt. Hij zette zich goed door waarna de bal tot bij Lavezzi kwam. Die mikte eerst op Gaïta, maar in de rebound bleek zijn knie beter afgesteld dan zijn voet. 1-1 en eindelijk iets wat op een wedstrijd leek.

PSG besloot daarna echter om de boel te betonneren. Ancelotti bracht Sakho in de plaats van Lucas. David Beckham kwam dus uiteindelijk niet in actie vanavond. Valencia probeerde het nog met de Paraguayaan Nelson Valdez, maar echt gevaarlijk werd hij niet. PSG ging, vooral op basis van de heenmatch, terecht door naar de volgende ronde.