Verbist: "Je speelt niet elke week een finale"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Verbist: "Je speelt niet elke week een finale"
Foto: © SC

Donderdag reist Cercle Brugge naar de Heizel om er met KRC Genk te strijden om de Cofidis Cup. Een plezierreisje voor de groenhemden tussen enkele zware eindrondewedstrijden door.

Door Cédric De Volder

De Verenging beleefde de voorbije weken een ware verrijzenis. Cercle leek bij aanvang van Play-Off III nog op sterven na dood. Ondertussen staat groen-zwart aan de leiding in de eindronde met de tweedeklassers. Bovendien lijkt de bekerfinale van donderdag tegen KRC Genk allesbehalve een mission impossible.

“Genk is torenhoog favoriet. Maar we zullen er alleszins voor tweehonderd procent voor gaan”

“En toch is Genk torenhoog favoriet voor bekerwinst”, vertelt Bram Verbist in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Maar we zullen er alleszins voor tweehonderd procent voor gaan. Je speelt tenslotte niet alle weken een finale op de Heizel. Maar binnen De Vereniging is er geen druk. Het behoud in de Jupiler Pro League krijgt de absolute prioriteit.”

Voor Verbist is het inmiddels al de derde finale. ‘De Jelle Vossen van Jan Breydel’ won de eindstrijd in 2005 als eens met Germinal Beerschot (2-1 tegen Club Brugge. Verbist zat echter een volledige wedstrijd op de bank, nvdr.) en ging met Cercle in 2010 ten onder tegen KAA Gent. “Ik dacht aan mezelf toen ik de uitspraken van Jelle Vossen in de media las”, lacht de 30-jarige doelman. “Ik heb hem echter geen sms’je gestuurd. Het is momenteel beter om elkaar met rust te laten.”

“Het behoud is onze enige bekommernis. Al moet ik toegeven dat er donderdag niemand aan de eindronde zal denken”

Na een dramatisch seizoen lijkt Cercle momenteel met een twaalf op twaalf op dreef. Bekerwinst zou de troepen van Lorenzo Staelens dan ook helemaal op een wolk plaatsen. “Ik blijf herhalen dat het behoud onze enige bekommernis is”, vertelt de goalie. “Al moet ik toegeven dat er donderdag niemand aan de eindronde zal denken. Bovendien zou bekerwinst een schitterend cadeautje zijn voor onze supporters. Die mensen hebben ons een volledig seizoen door dik en dun gesteund. Ik heb nooit iemand horen fluiten na een slechte wedstrijd.”

Zondag komt Westerlo op bezoek in West-Vlaanderen. “Ik durf niet aan een degradatie denken”, besluit Verbist. “De gevolgen voor de club zijn simpelweg te groot. Ook voor alle jeugdspelertjes zou het een drama zijn. We gaan er dan ook alles aan doen om volgend seizoen opnieuw in eerste klasse te spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties