Vossen: "Nog niet gewed om flesje champagne"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Vossen: "Nog niet gewed om flesje champagne"
Foto: © SC

Donderdag staan KRC Genk en Cercle Brugge tegenover elkaar op de Heizel in de strijd om de Cofidis Cup. Vooral voor Jelle Vossen wordt het weerzien met zijn oude werkgever extra speciaal. "Ik kijk al weken uit naar die wedstrijd."

Cédric De Volder in Genk

De Genkse aanvoerder is amper 24 maar speelt donderdag al een derde bekerfinale uit zijn carrière. In het seizoen 2008-2009 won Genk de finale ten koste van KV Mechelen. De afgelopen weken liet Vossen meermaals optekenen dat hij nog steeds met een dubbel gevoel terugkijkt op die winst. De aanvaller kwam namelijk niet aan spelen toe tijdens de finale. Een jaar later was KAA Gent te sterk voor Cercle Brugge (Vossen werd door Genk uitgeleend aan de groenhemden, nvdr.). “Ik hoop deze finale te spelen en te winnen”, lacht Vossen in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het wordt sowieso een speciale wedstrijd voor me.”

“Ik had een fantastisch seizoen bij Cercle”, gaat de Eigenbilzenaar verder. “Ik ben blij dat ik die mensen ga terugzien onder deze omstandigheden. Ik kijk dan ook al weken uit naar de wedstrijd. Ik heb overigens ook nog contact met spelers van Cercle. Ik sms’te afgelopen week nog met Hans Cornelis? Of we al gewed hebben om een flesje champagne? Nee, dat is nog niet gebeurd (lacht). Vanaf het eerste fluitsignaal zijn we vijanden, hoor.”

“Er zijn geen excuses voor Genk om niet te winnen. Maar Cercle kan ontspannen toeleven naar de wedstrijd. Net dat maakt het allemaal zo lastig en gevaarlijk”

Genk is torenhoog favoriet om de Cofidis Cup mee te nemen naar Limburg. Bovendien wordt er donderdag een heuse blauw-witte volksverhuizing verwacht. “Het klopt dat we de favorietenrol torsen”, aldus een eerlijke Rode Duivel. “Er zijn ook simpelweg geen excuses voor Genk om niet te winnen. Maar Cercle kan ontspannen toeleven naar de wedstrijd. Net dat maakt het allemaal zo lastig en gevaarlijk.”

Vossen kan echter niet begrijpen waarom een bekerfinale net midden play-off I wordt georganiseerd. “Ik snap er niets van”, besluit de aanvoerder. “Je mag niet vergeten dat we ook al zo’n achttien wedstrijden meer in de benen hebben dan de andere teams. Maar Cercle is ook bezig met een eindronde dus op dat vlak strijden we met gelijke wapens.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties