Verhaeghe: "Leekens was niet de juiste man"

Verhaeghe: "Leekens was niet de juiste man"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Bart Verhaeghe maakte in Het Laatste Nieuws een balans op van het seizoen van Club Brugge en blikte ook al vooruit naar de toekomst. Wel sloeg hij mea culpa over de aanstelling van Georges Leekens, die volgens hem niet de juiste man op de juiste plaats was.

Verhaeghe is wel blij met de keuze voor Garrido, Leekens was dan weer niet de juiste man. "Ik kijk met gemengde gevoelens terug op het seizoen. Het dieptepunt was de vijf nederlagen op rij gevolgd door de trainerswissel. Jammer genoeg hebben we met Leekens een half jaar verloren. Na de winterstop zijn we met Garrido beter gaan voetballen en is er vooral een mentaliteitswijziging gekomen. Het 'willen winnen' was terug. Uiteindelijk waren we de beste ploeg in de play-offs en hebben we er ook het beste voetbal gebracht. Dat belooft voor volgend seizoen, als we tenminste niet zoveel blessures kennen", vertelde de voorzitter van blauw-zwart.

"We hebben gehaald wat we moesten halen. Alleen had ik liever gezien dat het een opbouwend verhaal was in plaats van die diepe val waardoor we in november eigenlijk een 'reset' moesten doen en alles herbeginnen. Dát is jammer. Niets slecht van Georges, want hij is sympathiek en hij kent iets van voetbal, maar hij was niet de juiste persoon om dit hier te gaan doen op Club. Als er één is die een fout begaan heeft: ik heb hem aangenomen, hé. Maar dat hebben we vrij snel ingezien. En vandaag staan we verder dan vorig jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties