Antwerp dit jaar eindelijk kampioen?

Antwerp dit jaar eindelijk kampioen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond begint ook tweede klasse aan zijn eerste speeldag. RWDM Brussels ontvangt dan Lommel United. Voetbalkrant.com nam tweede klasse onder de loep en licht alle ploegen door. In deel 3 de ploegen die meedingen voor de titel.

Door Aernout Van Lindt

Het is altijd een beetje koffiedik kijken aan het begin van een nieuw seizoen wie het moeilijk zal krijgen in het aankomende seizoen.

Toch laten we ons licht schijnen op de ploegen uit tweede klasse. Lees deel 1 (degradatiekandidaten) nog eens HIER en deel 2 (middenmoters) nog eens HIER. In deel drie lichten we voor u de top-6 door, met samenwerking van Guido Brepoels.

6. Eendracht Aalst

Eendracht Aalst heeft zich gevoelig weten te versterken met Lander Vansteenbrugghe. Belangrijker nog is dat de club weinig spelers is kwijtgeraakt, waardoor het op een degelijke basis kan steunen. Of dat genoeg zal zijn voor eindronde, zal moeten blijken. De coach is Chris Janssens en die heeft zich tot doel gesteld om binnen de twee seizoenen mee te spelen om de promotie. Dit seizoen komt misschien nog iets te vroeg, al kunnen de Ajuinen zeker stunten.

5. STVV

De ex-club van Brepoels maakt dit seizoen zeker weer kans om minstens mee te dingen om de eindronde. Dat zal het doen met een aantal nieuwelingen - waaronder ook drie spelers van Standard. “STVV onderging een koerswijziging en haalde veel jongens van buitenaf. Ze hebben de jeugd wat over boord gesmeten en doen het nu op een andere manier. Jammer, want vorig seizoen heb ik met die jonge gasten toch heel wat punten gehaald", aldus Brepoels over STVV.

4. Westerlo

Ook een club met traditie is Westerlo. Daar lijkt het dit jaar wel stilaan van moeten, anders zal de structuur van het team vermoedelijk moeten worden aangepast. Kan Dennis Van Wijk met En ook Brepoels gelooft wel in de kansen van de club: “Over Westerlo kan ik minder zeggen, daar heb ik minder zicht op. Er zijn wel enkele ervaren spelers vertrokken en wat jongeren bijgekomen, maar ze moeten toch in staat zijn om mee te doen voor de titel.”

3. Moeskroen-Péruwelz

Als de nieuwelingen kunnen brengen wat ze op papier zouden kunnen betekenen, gaat Moeskroen-Péruwelz een heel lekker seizoen tegemoet. Het was er het voorbije jaar al heel dicht bij en kan ook dit jaar zeker meespelen voor de prijzen, al is het met Ruiz wel een belangrijke pion kwijt. Moeskroen kent de Jupiler Pro League en zou maar wat graag terug plaatsnemen op het hoogste niveau. Eindronde lijkt een certitude.

2. Eupen

"Eupen heeft een goeie, jonge ploeg, al is het wel altijd afwachten met hen. Maar ze hebben vorig seizoen een goeie indruk nagelaten en worden alleen maar sterker." Dat is de mening van Guido Brepoels alvast. We kunnen ons daar enkel bij aansluiten. De jongelingen van vorig jaar zijn een jaartje ouder en volwassener en met Ochoa en Schouterden is er wat ervaring in het team gekomen. De ambities van de club zijn hoog, dus is de promotie slechts een eerste stap. Afwachten, maar het kan zeker. 

1. Antwerp

Als titelpretendent kunnen we echter niet anders dan Antwerp naar voor schuiven. Ze hebben met Guvenc en Bostock een aantal goudhaantjes binnengehaald en de groep is duidelijk beter dan vorig seizoen. De coach straalt ambitie en charisma uit en het is natuurlijk ook een ideaal moment om weer een club uit de grootstad in de Jupiler Pro League te krijgen. "Antwerp moet al zeker meedoen voor de titel na de komst van de investeerders en alle transfers die ze deden", aldus Brepoels.

Lees zeker ook onze artikels over Antwerp die we gisteren en vandaag publiceerden in het kader van onze Antwerp Special:

Een interview met Hofmans > "Tevreden als we de club financieel op de rails krijgen"
Een uitgebreide analyse van de club kan je HIER lezen
En een interview met Guvenc hebben we ook voor u in petto. Lezen? Klikken!
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties