Datum: 03/08/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Daknam
Remacle zorgt voor Lokerse Feesten
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Remacle zorgt voor Lokerse Feesten
Foto: © SC

Lokeren heeft in eigen huis met erg veel moeite een vervolg gebreid aan de zege op Anderlecht. Een stug Bergen ging pas in de tweede helft ten onder. Jordan Remacle zorgde voor Lokerse Feesten met een goal en een assist.

Sander De Graeve in Lokeren

Lokeren won vorige week knap op het veld van Anderlecht en wou die lijn absoluut doortrekken tegen Bergen. Het wou de eigen supporters ook met een goed gevoel richting de Lokerse Feesten sturen.

Het begin van de wedstrijd voorspelde echter niet veel goeds. Het middenveld was een slachtveld waar geen van beide ploegen echt de bovenhand kreeg. Bergen won het op kracht met Le Postollec en vooral Ntambwe. Lokeren probeerde via snelle passing het slot van de deur te krijgen.

Saai wedstrijdbegin

Kansen bleven de eerste twintig minuten uit en ook de hoekschoppen leverden geen gevaar op. Lokeren kreeg iets meer vat op de partij, maar net dan sloeg Bergen toe. Chatelle kwam er goed uit en zette voor richting Angeli. Die werkte de bal met een kattenpootje voorbij Copa. Geen van de Lokerse verdedigers kon bij de bal.

Daarna moest de thuisploeg nog meer de aanval zoeken en na een prachtige actie legde Remacle de bal panklaar voor De Pauw. De linksbuiten miste zijn poging volledig en Peter Maes sprong langs de zijlijn haast uit z'n vel.

Ook de ref kreeg vlak voor de koffie de volle laag van Maes. Lokeren wou een penalty na een trekfout op Vanaken, maar kreeg die niet. Enkele vervelende overtredingen van Bergen werden ook niet bestraft.

Na de rust werden de bedoelingen van beide ploegen meteen duidelijk. Lokeren koos resoluut voor de aanval, Bergen loerde op de counter. Overmeire verliet vroeg in de tweede helft ook al het veld voor de meer aanvallend ingestelde Junior Dutra.

Remacle breekt de ban

Enkele minuten later loonde de wissel reeds. Dutra speelde Remacle aan en die ging zijn man voorbij op weg naar doel. Met links schoof hij de bal heerlijk voorbij een kansloze Werner in het hoekje.

De ban leek gebroken voor Lokeren, maar grote kansen bleven in eerste instantie uit. De stadionomroeper zorgde af en toe dan maar voor wat opmerkelijke uitspraken. Zo kondigde hij een wissel van Lokeren aan, maar bij een vervanging van Bergen luidde het zo: “En Bergen wisselt ook iemand.” Toen de onzichtbare Arbeitman gewisseld werd, betrapten we hem op het volgende: “Zo veel arbeid was daar niet aan.”

Gelukkig voor de thuissupporters konden de elf op het veld de job van entertainer nog voor het einde opnieuw overnemen van de man aan de microfoon. Remacle leverde een uitstekende corner af en Taravel knikte dankbaar binnen. Even later miste Remacle nog de kers op de taart door de bal alleen voor Werner recht op de doelman te mikken.

Een goede prestatie van Remacle zorgde zo voor feest tijdens de Lokerse Feesten. Met een goal en een assist had hij een groot aandeel in de zege. Mooi was het allemaal niet op Daknam, maar Lokeren begint het seizoen met een zes op zes.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' 5
Scholz Alexander 70' 5
Maric Mijat 90' 5
Taravel Jérémy 90' 5
Odoi Denis 90' 5
Overmeire Killian 56' 5
Persoons Koen 90' 5
Vanaken Hans 90' 10
Remacle JordanA 90' 5
Harbaoui Hamdi 90' 5
De Pauw Nill 90' 5
  Bank G Beoordeel
Dutra Júnior Sérgio A 34' 5
Gkalitsios Giorgos 20' 5
Despotovic Djordje -  
Fernández Balufo Walter -  
Trompet Jore -  
Verhulst Davino -  
Leko Ivan -  
Maes Peter -  

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Shpungin Yuval 90' -
Sapina Jérémy 90' -
Lorenzi Grégory 90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Ntambwe Brice 83' -
Jarju Mustapha   90' -
Chatelle Thomas A 56' -
Arbeitman Shlomi 74' -
Angeli Arnor 90' -
  Bank G Beoordeel
Matthys Tim 34' -
Mununga Joachim   16' -
De Belder Dylan 7'  
Vandendriessche Francky -  
Scifo Enzo -  
Monteyne Pieterjan -  
Dussenne Noë -  
Timmermans Nicolas -  
Broeckaert Geert -  
Van Gijseghem Daan -  
Saussez Adrien -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Bergen

Vooraf