Datum: 04/08/2013 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Diogo opnieuw de redder van Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Diogo opnieuw de redder van Gent
Foto: © SC

AA Gent ging met veel moeite voorbij KV Mechelen in eigen huis. De Buffalo's hadden de beste mogelijkheden, maar echt goed was het spel alweer niet. Na een blunder van Boeckx kwam Mechelen 0-1 voor. Diogo verloste de Ghelamco Arena uiteindelijk aan het slot.

Sander De Graeve in Gent

Bij AA Gent kwam Arzo in de ploeg voor Van Der Bruggen. Zo kon Asare doorschuiven naar de linksbuiten en kwam Cendros op de linksback terecht. Bij KV Mechelen kwam Prodell in de ploeg voor Iddi en startte Destorme waar vorige week nog Van Tricht aan de partij tegen Standard begon.

Het wedstrijdbegin verliep gelijk opgaand. Beide ploegen konden hun stempel niet drukken en zo ging het spel snel op en neer. Gent kreeg dan toch het meeste vat op de wedstrijd na een kwartier. Vooral El Ghanassy en Mboyo toonden zich erg bedrijvig. El Ghanassy zag wel Pedersen niet staan bij één van zijn rushes tot aan de achterlijn.

Volleyballer Boeckx

KV Mechelen kon tot dan dreigen via een knal van Mokulu en twee vrije trappen op interessante plaatsen. In de 25e minuut was het dan toch koekenbak voor Malinwa. Boeckx zat maar half bij een voorzet vanop links en gaf de bal met een soort volleybalbeweging door aan Mokulu, die werkte dankbaar af. Grote blunder van de Gentse goalie.

Gent toonde daarna veel goeie wil, maar tot scoren kwam het niet meer in de eerste helft. El Ghanassy verzandde enkele keren in te veel dribbels en Pedersen miste een vrije schietkans. Zo gingen de thuissupporters teleurgesteld een pint drinken op de promenade.

Mboyo nog steeds erg belangrijk

Na de koffie was Gent opnieuw de meest dreigende ploeg en na tien minuten loonde de daadkracht van de Buffalo's ook. Na een uitstekende vrijschop van El Ghanassy kon Ilombe Mboyo de bal voorbij Biebauw knikken. Het stadion ontplofte en Mboyo toonde nogmaals zijn waarde voor AA Gent.

Na de goal viel de Gentse machine wat stil. KV Mechelen kreeg opnieuw enkele kansen op de counter. Prodell zal wellicht niet goed slapen vannacht. Hij miste bij zijn eerste basisplaats voor KV Mechelen een grote kans alleen voor Boeckx en gleed enkele minuten later uit bij een schot waar een pass naar Mokulu de beste optie was.

Bij de Buffalo's zag El Ghanassy opnieuw een medemaat, deze keer Asare, niet staan. Asare en Pedersen reageerden woest. Fernandez greep in door Arzo naar de kant te halen voor Vandeputte en ook Van Der Bruggen en Kola kwamen in de ploeg.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar dat was buiten Diogo gerekend. De rechtsback die Gent een punt bezorgde tegen Waasland-Beveren kopte er op een corner meteen twee punten bij. De Ghelamco Arena liet de wave rollen, maar bij Gent is er nog veel werk. Destorme kreeg helemaal op het eind nog een tweede gele kaart na doorglijden op Boeckx.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 5
Diogo Carlos âš˝ 90' 9
Arzo CĂ©sar   67' 5
Zukanovic Ervin 90' 5
CendrĂłs Pablo 90' 5
El Ghanassy Yassine A 76' 6
Hubert David A 90' 6
Neto Renato 90' 5
Asare Nana   90' 5
Pedersen Nicklas 76' 5
Mboyo Ilombé ⚽ 90' 5
  Bank G Beoordeel
Vandeputte Jari 23' 8
Kola Rodgers 14' 5
Van der Bruggen Hannes 14' 5
Fernández Braulio Victor -  
Padt Sergio -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Ferrera Manu -  
Lepoint Christophe -  
González Pirez Leandro MartĂ­n -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Van Loo Anthony 90' -
Biset Maxime 90' -
Bateau Sheldon 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
Enevoldsen Thomas 65' -
Destorme David     90' -
De Witte Seth   90' -
Cordaro Alessandro 90' -
Prodell Viktor 90' -
Mokulu Benjamin âš˝ 85' -
  Bank G Beoordeel
Iddi Abdul-Yakuni 25' -
Junker Mads 5'  
Van Tricht Wannes -  
Michalski Seweryn -  
Pacovski Tomislav -  
Van Damme Joachim -  
Vandam Jerry -  
Van Veldhoven Harm -  
Herbeleef KAA Gent - KV Mechelen

Vooraf