De Sutter: "Resultaat is heilig"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 30 reacties
De Sutter: "Resultaat is heilig"
Foto: © SC

Club Brugge moet vanavond tegen Slask Wroclaw een 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd zien om te zetten in kwalificatie voor de laatste voorronde van de Europa League. Tom De Sutter is er alvast gerust in. "Ik hou geen rekening met een uitschakeling."

Cédric De Volder in Brugge

Morgenavond zijn alle ogen in Jan Breydel gericht op Tom De Sutter. Club Brugge moet immers een 1-0-nederlaag uitwissen en is dus verplicht om te scoren. Voelt de aanwinst van Club Brugge, die momenteel slechts twee volledige wedstrijden in de benen heeft zitten, al druk op de schouders? “Ik heb er geen problemen mee dat de fans verwachten dat ik morgen het verschil maak. Of dat eerste doelpuntje me zal verlossen? Ik ben daar eigenlijk niet mee bezig, maar ik weet wel dat die doelman in Polen ongelooflijk veel geluk had.” (lacht)

Bij de loting slaakte alles en iedereen die blauw-zwart adem een zucht van opluchting. Niemand verwacht dan ook dat Slask Wroclaw godbetert Club echt pijn kan doen. “In de kleedkamer wordt er ook geen rekening gehouden met een uitschakeling”, gaat de Oost-Vlaming verder. “Club Brugge is het aan zijn status verplicht om Europese wedstrijden te spelen. Toch zijn die Polen niet te onderschatten. Dat team heeft bovendien al meer competitiewedstrijden in de benen. Dat maakt zeker een verschil.”

"Goed voetbal komt pas na enkele maanden. Net daarom is zo'n voorronde levensgevaarlijk"

Maar wat als het toch misloopt? Kan er dan al worden gesproken van een mislukt seizoen? “Ik denk dat zoiets een al te voorbarige conclusie is”, besluit De Sutter. “In dat geval zijn er met de competitie en de beker nog twee perspectieven over. Maar nogmaals: ik wil geen rekening houden met een uitschakeling. We zetten die scheve situatie gewoon recht.”

Het voetbal zal alvast beter moeten dan hetgeen de troepen van Juan Carlos Garrido lieten zien op het veld van KV Oostende. “Ik denk niet dat er veel ploegen gemakkelijk zullen gaan winnen in het Albertpark”, besluit de aanvaller. “Bovendien komt goed voetbal pas na enkele maanden. Net daarom is zo’n Europa League-voorronde levensgevaarlijk. Maar de manier waarop we winnen telt nu eventjes niet. Enkel het resultaat is heilig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties