Güvenç: "Een van de hoogste scores uit mijn carrière"

Jens Hoofteer
| 7 reacties
Güvenç: "Een van de hoogste scores uit mijn carrière"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp veegde gisteren de vloer aan met Heist. The Great Old won met 2-7 en kreeg drie strafschoppen. Emrullah Güvenç zette ze allemaal feilloos om.

Antwerp begon nochtans niet al te best. “We begonnen inderdaad gewoon slecht aan de wedstrijd”, laat Güvenç weten aan Voetbalkrant.com. “We wisten dat Heist gevaarlijk was op stilstaande fases en toch laten we ons meteen vloeren. Dat zou niet mogen, want we hadden er op training voldoende aandacht aan besteed.”

“Gelukkig konden we ons snel herpakken en scoorden we tien minuten later al de gelijkmaker. We kwamen terug achter, maar dan was het gedaan met Heist. Al bij al kun je zeggen dat onze overwinning dik verdiend was.”

De Antwerpenaren drongen Heist terug en wisten uiteindelijk zeven keer te scoren. “Ik denk niet dat ik ooit al met zoveel doelpunten gewonnen heb. Dit moet een van de hoogste scores uit mijn carrière zijn.”

Drie strafschoppen

De bezoekers kregen gisteren ook drie strafschoppen. Güvenç nam evenveel keer zijn verantwoordelijkheid op. “Ik heb zelf beslist om ze allemaal te nemen. Vooral de eerste was moeilijk. We stonden 2-3 voor en ik wist dat, als ik die penalty zou scoren, het allemaal een stuk makkelijker zou gaan.”

Het was de eerste keer dat Güvenc drie strafschoppen in dezelfde wedstrijd moest trappen. Had hij dan geen twijfels? “Je mag niet te veel nadenken bij een strafschop. Elke penalty is anders. Gelukkig gingen ze er alle drie mooi in.”

Drie strafschoppen krijgen en ze allemaal omzetten. Anderlecht kan er nog wat van leren. “Dat mopje heb ik gisteren en vandaag nog al gehoord”, lacht Güvenç. “Er hebben mij al mensen gezegd dat ik naar Anderlecht moet gaan, maar dat zal er volgens mij niet meteen van komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties