Reactie Alderweireld: "Stond tegen één van de beste ter wereld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Alderweireld: "Stond tegen één van de beste ter wereld"
Foto: © SC

Toby Alderweireld was achteraf tevreden met het gelijkspel tegen Frankrijk. Hij stond in die partij tegen Franck Ribéry, volgens Alderweireld één van de beste spelers ter wereld.

Sander De Graeve in Brussel

"Frankrijk was een moeilijke tegenstander met heel veel kwaliteiten, zeker voorin. Al bij al is een gelijkspel een mooi resultaat. We hebben wel onze kansen gehad en met een beetje meer geluk winnen we hier. Frankrijk had meer balbezit, maar wij waren dreigender", aldus de verdediger van Ajax.

Volgens Alderweireld is Frankrijk nog een niveau hoger dan Servië en Kroatië. "Zeker individueel zijn ze sterker dan die landen. We speelden echter goed georganiseerd in blok en konden er goed uit komen."

De verdediger stond op de rechtsback tegenover Ribéry. "Ik geloof dat ik vandaag tegen één van de beste vijf spelers ter wereld speelde. Ik heb goed mijn best gedaan om hem zo weinig mogelijk in een gevaarlijke positie te laten komen en ik denk dat dat aardig gelukt is."

Alderweireld lijkt de strijd tegen Gillet te gaan winnen voor de basisplaats op rechts. "Ik ben blij dat de trainer steeds voor mij kiest. Ik hoop dat ik er kan blijven staan. We houden elkaar scherp, maar zo lang ik blijf presteren zal ik blijven stand."

De Ajacied haalde ook een bal van de lijn. "Ik denk dat Courtois per ongeluk geduwd wordt door Van Buyten, waardoor hij niet goed bij de bal kan. In een reflex ben ik dan in doel gaan staan. Gelukkig kon ik die bal blokkeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties