Datum: 17/08/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Mirakel in Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mirakel in Gent
Foto: © SC

De eerste thuisnederlaag van AA Gent in de Ghelamco Arena leek een feit. Lierse stond tegen een onmondig Gent 91 minuten lang op voorsprong. AA Gent kon toch nog tweemaal scoren via Lepoint en El Ghanassy.

Sander De Graeve in Gent

De wedstrijd was nog maar net begonnen of AA Gent keek alweer tegen een achterstand aan in eigen huis. Op dat vlak brengt de Ghelamco Arena nog geen geluk. Losada zette te makkelijk Asare in de wind en kon onhoudbaar voorbij Boeckx knallen.

Na die vroege achterstand trok Gent resoluut naar voren. Pedersen miste op het half uur dé mogelijkheid om gelijk te maken. Diogo haalde knap de achterlijn en bood de 1-1 op een schoteltje aan, maar de spits trof de paal met zijn kopbal.

Niet de beste helft van El Ghanassy

Yassine El Ghanassy trok intussen alle aandacht naar zich toe. Hij wisselde goeie dribbels al te vaak af met abominabele stilstaande fases. Zo kreeg hij maar liefst vier keer binnen de minuut een hoekschop niet voorbij de eerste paal. Bij een mislukt ingestudeerd nummertje met Zukanovic, akkoord eerder de fout van de verdediger, kon Lierse een gevaarlijke counter opzetten. Boeckx kon het schot van Menga keren.

Bij nog een mislukte vrije trap van El Ganassy volgde opnieuw een counter. Nu werd Menga niet zuiver genoeg aangespeeld door Losada, anders stond het 0-2.

Boeckx met een foutje

Boeckx kon overigens bijna een tweede doelpunt in de Ghelamco op zijn kerfstok zetten. Hij loste een knal van Bourabia, maar kon nog net op de losse bal duiken voor Lierse kon profiteren. AA Gent ging met een achterstand de rust in, de supporters floten het team uit en schreeuwden om Lepoint.

Lierse trok na de rust nog meer de loopgraven in. Gent zette hoog druk en creëerde kansen. Dejaegere en Pedersen vonden de weg naar het doel echter niet. Iets over het uur kreeg het publiek zijn zin. Lepoint kwam in de ploeg voor een bleke Renato Neto.

De opvallendste wijziging bij Gent was het feit dat El Ghanassy de stilliggende ballen terecht niet meer mocht trappen. Ondanks het balbezit en de aanhoudende druk kon AA Gent niet tot scoren komen. Lierse was er met snedige counters vaak het dichtste bij. Dolly Menga speelde echter als een blind paard, hij zag Farssi op de gevaarlijkste van die tegenaanvallen niet staan.

Eerste mirakel in de Ghelamco Arena

Lierse maakte de slotminuten vol met Wouter Corstjens die tegen zijn ex-club Losada kwam vervangen. AA Gent leek de partij te gaan verliezen tot publiekslieveling Lepoint de gelijkmaker lukte. Zowaar Yassine El Ghanassy bracht nog geen twee minuten later de 17.000 supporters in extase. Een voorzet van de winger waaide zomaar binnen. Het eerste mirakel van de Ghelamco Arena was een feit.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 5
Diogo Carlos 90' 6
González Pirez Leandro Martín 90' 5.8
Zukanovic Ervin 90' 6
Asare Nana 90' 5
Van der Bruggen Hannes 90' 4.3
Dejaegere Brecht 74' 5.8
Neto Renato 63' 6
El Ghanassy YassineA   90' 2.8
Pedersen Nicklas 90' 5
Soumahoro Yaya 63' 5
  Bank G Beoordeel
Lepoint Christophe 27' 5.3
Kage Hervé 27' 6.3
Kola Rodgers 16' 3.8
Vandeputte Jari -  
Arzo César -  
Padt Sergio -  
Cendrós Pablo -  

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Goris Nathan 90' 3
Jääger Enar 90' 4.5
Saïdi Karim 90' 5.5
Swinkels Arjan 90' 6
Ahmed Farag Samir 90' 3
El Sayed Ghaly Hossam 90' 5
Wils Thomas 76' 5.5
Bourabia Rachid 90' 5.5
Farssi Rachid 76' 1.5
Menga Dolly Doningos   90' 5.5
Losada Hernan  89' 6.5
  Bank G Beoordeel
De Jonghe Jimmy 14' 2.5
Lambot Benjamin 14' 2.5
Corstjens Wouter 1'  
Berezovskiy Igor -  
Vercauteren Julien -  
Maciel Sousa Campos Wanderson -  
Yasser Hussein -  
Yasser Ahmed -  
Herbeleef KAA Gent - Lierse SK

Vooraf