staStandard
ohlOH Leuven
1-0
Datum: 18/08/2013 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard pakt 12 op 12 na moeizame zege
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Standard pakt 12 op 12 na moeizame zege
Foto: © SC

Standard behoudt ook na vier speeldagen het maximum van de punten. Zondagmiddag nam het op Sclessin afstand van OH Leuven, al liep de partij niet van een leien dakje. Standard had een owngoal nodig om de drie punten in Luik te houden.

Robby Morren in Luik

Negen op negen tegen één op negen, de ploeg in vorm tegen de ploeg waar de twijfel stilaan begint toe te slaan ofwel David tegen Goliath. Bovendien kon OH Leuven op het hoogste niveau geen enkele keer winnen tegen de Rouches.

Coach Luzon hield vast aan zijn rotatiesysteem en bracht De Camargo, Mpoku en Iandoli aan de aftrap. Bulot en Batshuayi verhuisden naar de bank, Van Damme was geschorst zodat De Camargo de aanvoerdersband droeg. Bij OHL waren Ogunjimi en Petterson geblesseerd. Hun plaatsen werden ingenomen door Ibou en Buysens. Ook Van Goethem mocht starten.

Plan Van Geneugden werkte één helft

Coach Van Geneugden bracht een 4-5-1 tussen de lijnen met Cerigioni als eenzame spits. Het plannetje van de Leuven-coach werkte: hij hield veel volk achter de bal, speelde vanuit een strakke organisatie en liet Standard het spel maken. De Luikenaars vonden de opening niet en na een halfuur werd het publiek ongeduldig. Het was dan ook wachten tot minuut 37 op de eerste echte kans: de mee opgerukte Kanu haalde van dichtbij hard uit maar Bailly schudde een geweldige redding uit zijn mouwen. De supporters werden niet verwend en trakteerden hun team op een fluitconcert bij het rustsignaal.

Owngoal bevrijdt Standard

Beide coaches grepen in tijdens de pauze: Luzon bracht Cisse in de plaats van Ozturk en bij de bezoekers mocht Azevedo opdraven voor een bleek acterende Ibou. Standard begon met het geluk van een leider aan de tweede helft want na amper 2 minuten kopte Buysens een hoekschop in eigen doel. (1-0)

OHL moest de boel omgooien en meer vooruit gaan denken waardoor er meer ruimte kwam voor de thuisploeg. Ezekiel besloot maar net naast terwijl Mujangi Bia eerste over en daarna op de paal mikte. Aan de overkant verzamelde OHL enkele corners, kon Azevedo een voorzet van Cerigioni niet afronden en ging Kawashima goed plat op een knal van Thompson. OHL drukte Standard in het slot nog op de eigen helft maar Robson liet nog een prima kans liggen en zo bleef het 1-0 en in de toegevoegde tijd pakte Bandalovski nog een rode kaart.

Maximum

Standard kende geen makkelijke namiddag en won dankzij een owngoal van Buysens maar blijft wel de fiere leider met een perfecte 12 op 12. Bovendien slikten de troepen van Luzon nog geen enkel tegendoelpunt. Voor OHL, dat volgende week Lokeren moet bekampen, wordt de situatie stilaan penibel na een schamele 1 op 9.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Opare Daniel 90' -
Kanu 90' -
Ciman Laurent 90' -
Iandoli Alessandro   90' -
Öztürk Alpaslan 45' -
Buyens Yoni 75' -
Mujangi Bia Geoffrey 90' -
Mpoku Paul José 90' -
Ezekiel Imoh 64' -
De Camargo Igor 90' -
  Bank G Beoordeel
Cisse Ibrahima 45' -
Biton Dudu -  
Arslanagic Dino -  
Thuram-Ulien Yohann -  
Ben Haim Tal -  
Bulot Frédéric 15' -
Batshuayi Michy 26' -

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Thompson Kenny   90' -
Robson Severino da Silva 90' -
Buysens Ludovic 90' -
Bandalovski Ivan     90' -
Van Goethem Kenneth 70' -
Geraerts Karel 90' -
Ngolok Evariste 90' -
Messoudi Mohamed 90' -
Ibou Sawaneh 45' -
Cerigioni Alessandro 90' -
  Bank G Beoordeel
Azevedo Thomas 45' -
Ruytinx Bjorn 20' -
Wijns David -  
Gislason Stefan -  
Lenaerts Yves -  
Maia de Oliveira Douglas Donizete -  
Subasic Muhamed -  
Herbeleef Standard - OH Leuven

Vooraf