Datum: 18/10/2013 02:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Diaz Arena
David Destorme verdrinkt KV Oostende met zuivere hattrick
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
David Destorme verdrinkt KV Oostende met zuivere hattrick
Foto: © SC

KV Mechelen kan opnieuw herademen. De Antwerpenaren wonnen aan de Belgische kust met 0-3. De troepen van Frederik Vanderbiest blijven dan weer op de voorlaatste stek en moeten hopen dat RAEC Mons de komende weken geen adrenalinestoot krijgt.

Cédric De Volder in Oostende

Harm van Veldhoven had al voor de aftrap een verrassing in petto. De Nederlandse veldheer koos in het vernieuwde Albertpark – de promovendus pootte tijdens de interlandbreak een nieuwe tribune neer – voor Tomislav Pacovski tussen de palen. Wouter Biebauw was dus één van de jongens die het gelag moest betalen voor de zwakke competitiestart van Malinwa. Ook Jerry Vandam, Joachim Van Damme en David Destorme grepen hun kans. En vooral laatstgenoemde speelde zich in de kijker.

‘David ontketent Destorme’

De fans van Malinwa hadden zich alvast voorbereid op een driepunter. ‘KV Oostende verzuipt in Mechelse zee’ stond er op een spandoek te lezen. En de bezoekers zetten die woorden meteen kracht bij. Alessandro Cordaro schilderde de bal op het hoofd van David Destorme. Laatstgenoemde liet Cédric Berthelin geen kans. 0-1, terwijl sommige fans nog hun plaats in het stadion liepen te zoeken.

De bezoekers lieten hun prooi in de eerste minuten niet meer los. Op het kwartier toonde Destorme nogmaals zijn vorm. De middenvelder liet zich deze keer bedienen door Boubacar Diabang, 0-2 en The Kustboys uitgeteld tegen de mat. Zelfs Frederik Vanderbiest – die normaal gezien als een uitzinnige staat de schreeuwen – werd er stil van. Nog voor de rust bekroonde Destorme zijn eerste helft met een zuivere hattrick. De 34-jarige Oost-Vlaming profiteerde van slecht verdedigen van de thuisdefensie en schoof zijn derde van de avond tegen de touwen.

Marc Coucke sust de fans

Ook na de pauze ging KV Mechelen op hetzelfde elan door. De bezoekers namen logischerwijs wat gas terug, maar gingen toch op zoek naar een vierde doelpunt. Boubacar Diabang en Maxim Biset stelden de vuisten van Berthelin op de proef, maar de Franse doelman stond pal. Tussen de koffie door probeerde ook Marc Coucke de Oostendse aanhang nog tot bedaren te brengen. Het publiek vroeg om het ontslag van Frederik Vanderbiest, maar de veldheer geniet het vertrouwen van het clubbestuur.

Benjamin Mokulu kreeg nog een reuzekans om de score verder uit te diepen, maar de ex-spits van Sporting Lokeren bewijst dat hij - ondertussen al enkele weken - met een dipje kampt. Zijn schot ging onbesuisd over de kooi van Berthelin. Op die manier eindigde de partij op 0-3. KV Mechelen doet met de driepunter een uitstekende zaak. Malinwa maakt opnieuw aansluiting met de brede middenmoot en haalt zelfs rivaal Lierse SK bij in de rangschikking. En misschien nog belangrijker: het hachje van Harm van Veldhoven is gered. Dat van zijn Oostendse collega daarentegen…

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Depoitre Laurent 90' 6
Brillant Frédéric 90' 6
De Schutter Niels 90' 5
Berthelin Cedric 90' 6
Dessaer Denis 90' 5
Hempte Jimmy 90' 5
Jonckheere Michiel 37' 5
Van Imschoot Tom 61' 6
Canesin Fernando Matos 61' 6
Siani Sébastien   90' 6
Berrier Franck 90' 5
  Bank G Beoordeel
Vass Ádám   53' 4
Mushekwi Nyasha Liberty 29' 5
Wilmet Jonathan 29' 5
Foket Thomas -  
Dumesnil Jérémy -  
Lukaku Jordan -  
Schmisser Baptiste -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' 6
Vandam Jerry 90' 6
Biset Maxime 90' 6
Van Loo Anthony 28' 6
De Witte Seth 90' 7
Van Damme Joachim 90' 7
Destorme David ⚽ ⚽ ⚽ 90' 9
Dialiba Diabang Boubacar A 81' 7
Cordaro Alessandro A 90' 7
Mokulu Benjamin 84' 6
Bateau Sheldon 90' 6
  Bank G Beoordeel
Kamavuaka Wilson 62' 6
Iddi Abdul-Yakuni 9'  
Rits Mats 6'  
Prodell Viktor -  
Michalski Seweryn -  
Biebauw Wouter -  
Trajkovski Aleksandar -  
Herbeleef KV Oostende - KV Mechelen

Vooraf