Mechelse debutant onder de indruk: "Fans vormden zelfs erehaag"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Mechelse debutant onder de indruk: "Fans vormden zelfs erehaag"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen beleefde afgelopen zaterdag een ware verrijzenis in het Albertpark van KV Oostende. Vooral Wilson Kamavuaka was onder de indruk van de omstandigheden. "De fans vormden zelfs een erehaag bij onze aankomst", lachte de debutant.

Cédric De Volder in Oostende

David Destorme bezorgde KV Oostende eigenhandig een kater van jewelste. De middenvelder was goed voor een zuivere hattrick en schonk zijn team op die manier de broodnodige drie punten. Enige domper op de feestvreugde was de (zware) knieblessure voor Anthony Van Loo. Na de wedstrijd liet de Antwerpse entourage al weten dat er wordt gevreesd voor een kruisbandletsel.

De één zijn dood is de ander zijn brood en dus mocht Wilson Kamavuaka nog voor het halfuur de schoenen aanbinden om zijn debuut te maken. “Ik was verrast dat ik meteen het veld mocht opkomen”, lachte de 23-jarige Congolees. “Man, ik had het koud tijdens die eerste minuten. Maar ik wilde me graag opofferen om een goed resultaat neer te zetten.”

"Man, ik had het koud"

Kamavuaka speelde twee seizoenen geleden nog aan de zijde van Timmy Simons bij 1.FC Nürnberg. Hoe verteert hij dan de stap naar een Belgische middenmoter. “Ik had zelfs zenuwen toen ik op het veld kwam”, gaat Kamavuaka verder. “We stonden dan wel op voorsprong, maar een foutje kon op dat moment dodelijk zijn.”

Ook de fans van Malinwa lieten afgelopen zaterdag van zich spreken. Er werd zelfs een heuse BBQ georganiseerd op de zeedijk van Oostende. “Ik was onder de indruk van onze aanhang”, besluit de Congolees. “Ze vormden zelfs een erehaag bij onze aankomst aan het stadion. De overwinning is dan ook voor hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties