Reactie Vanderbiest: "Grootste ontgoocheling in jaren"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Vanderbiest: "Grootste ontgoocheling in jaren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende werd gisteren in eigen huis afgedroogd door KV Mechelen. Vooral Frederik Vanderbiest tilde zwaar aan de nederlaag. "Dit is de grootste ontgoocheling van de laatste jaren."

Cédric De Volder in Oostende

Er woedde gisteren een zware storm aan de Belgische kust. ‘Orkaan David’ blikte eigenhandig KV Oostende in met drie doelpunten. De thuisaanhang kon de situatie maar moeilijk verkroppen en riep al om het ontslag van Frederik Vanderbiest. Marc Coucke probeerde de gemoederen te bedaren, maar het humeur van de oefenmeester was logischerwijs niet uitbundig.

“Ik vond ons in de eerste helft niet slecht voetballen”, vertelt Vanderbiest. “Maar telkens Mechelen in onze zestien opdook, was het prijs. Ik ben dag en nacht bezig met de voorbereiding op onze wedstrijden. Dan moet je als voetballer toch weten hoe David Destorme loopt? Of Oostende met een gebrek aan kwaliteit kampt? Dat zal zeker meespelen, ja.”

"Gebrek aan kwaliteit speelt zeker mee"

Er is nochtans geen man overboord bij KVO. The Kustboys tellen nog steeds vier punten meer dan RAEC Mons. Bovendien is het kloofje met Waasland-Beveren amper twee eenheden groot. “En toch heb ik het gevoel dat alles wat we hebben opgebouwd momenteel is verdwenen. Dit is dan ook de grootste ontgoocheling van de laatste jaren. En je moet weten dat ik met Oostende een promotie heb mislopen.”

Harm van Veldhoven stak Vanderbiest dan maar een hart onder de riem. De Nederlandse coach beseft maar al te goed hoe zijn collega zich nu voelt. “Je kiest geen succesvolle momenten in het voetbal. De voorbije weken liep het bij ons ook voor geen meter. En kijk nu eens!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties