Reactie Destorme: "Ik probeerde Lukaku te imiteren"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Destorme: "Ik probeerde Lukaku te imiteren"
Foto: © SC

David Destorme maakte vanavond vissoep van KV Oostende. De middenvelder tekende voor de koffie voor een zuivere hattrick en ging zich na de wedstrijd eventjes amuseren met de meegereisde fans.

Cédric De Volder in Oostende

David Destorme zal zijn bezoekje aan de Belgische kust niet snel vergeten. De 34-jarige Oost-Vlaming opende al in de eerste minuut van de wedstrijd de score. Vervolgens vervolmaakte hij zijn zuivere hattrick met nog twee rozen. “Ik denk dat het de eerste keer in m’n carrière is dat ik drie doelpunten scoor in een wedstrijd. Misschien is het me in de lagere reeksen al eens gelukt, maar ik herinner het me niet. Welk doelpunt ik het mooiste vond? Het openingsdoelpunt was natuurlijk heel leuk.”

Toch benadrukt de ex-speler van onder meer wijlen Evergem Center, FCV Dender en HSV Hoek dat er geen reden tot euforie is. “Ik zal wellicht een pintje drinken op de bus, maar een feestje zit er niet in. We zijn trouwens pas laat thuis, dus ik kruip vervolgens gewoon onder de wol. Het is belangrijk om deze overwinning volgende week een vervolg te geven tegen OH Leuven. “KV Mechelen moet zo snel mogelijk uit die degradatiezone sluipen. In dat opzicht is het ondenkbaar dat er wordt verloren tegen een rechtstreekse concurrent.”

"Mechelen moet zo snel mogelijk uit degradatiezone"

Malinwa had het niet onder de markt in de eerste helft. Net daarom was die droomstart – Destorme opende de score in de eerste minuut – extra belangrijk. “Het is onze bedoeling om elke wedstrijd op die manier te starten”, lacht de doelpuntenmachine van dienst. “Maar ik heb de indruk dat we vlotter voetballen op verplaatsing. Misschien leggen we onszelf Achter De Kazerne te veel druk op?”

Na de wedstrijd sprak Destorme de fans toe. Wat stond hij precies te bazelen? “De ploegmaats duwden me naar voor en daar stond ik dan. Ik volgde het voorbeeld van Romelu Lukaku na de gewonnen partij in Kroatië, maar zijn stem maakte precies toch meer indruk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties