"Te vroeg om van degradatieduel te spreken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
"Te vroeg om van degradatieduel te spreken"
Foto: © SC

KV Oostende ontvangt zaterdagavond KV Mechelen in een ware zespuntenwedstrijd. Beide ploegen moeten de volle buit pakken om uit de gevarenzone te blijven. "Maar het is nog te vroeg om van een degradatieduel te spreken", vertelt Maxim Biset.

Door Cédric De Volder

KV Oostende en KV Mechelen beleven niet bepaald de mooiste periode uit de clubgeschiedenis. Beide teams hebben de competitiestart gemist en kamperen momenteel op plaatsen twaalf en vijftien in het klassement. Voetbalkrant.com polste naar het belang van de partij bij Maxim Biset en Thomas Foket.

“Ik hoop dat we in het Albertpark eindelijk nog eens kunnen vieren”, aldus Biset. “Een overwinning zal alleszins voor een pak gemoedsrust zorgen in Mechelen. Bovendien hebben we elk puntje nodig om richting de veilige wateren te zwemmen.”

Toch hoopt Biset nog steeds dat Malinwa enigszins glans kan geven aan het seizoen. “Het is nog veel te vroeg om van een degradatieduel te spreken. We krijgen de komende weken de kans om de sprong naar de middenmoot te maken. KV Mechelen staat nog niet met de rug tegen de muur.”

Maar ook The Kustboys willen opnieuw aanknopen met een overwinning. De laatste thuiswedstrijd zorgde dan ook voor de eerste driepunter van het seizoen. “Ik schat onze kansen toch wel hoog in”, bekent Foket. “Het is nog niet van moeten, maar met drie puntjes op zak kunnen we ontspannen toeleven naar de wedstrijd tegen Lierse SK.”

In de Koningin der Badsteden is het behoud doel nummer één. Toch durft de huurling van KAA Gent naar boven piepen. “Ik merk toch op dat er een klein kloofje ontstaat tussen middenmoot en kelder van het klassement. De komende weken is het een ideaal moment om enkele plaatsen te winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties