Reactie De Mets: "Heel volwassen gespeeld"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
De Mets: "Heel volwassen gespeeld"
Foto: © SC

Gertjan De Mets gaf tijdens de vrije trap naar het openingsdoelpunt een tikje naar Maxime Chanot, die onhoudbaar de 0-1 binnenknalde in Charleroi. De aanzet tot de 1-2 zege van KV Kortrijk, dat heel koelbloedig speelde en zich posteert tussen de beste zes ploegen in de Jupiler Pro League.

Marc Van Den Noordgaete in Charleroi

"We hebben hier de punten teruggepakt die we eerder in deze competitie verloren", verwees de middenvelder naar het verlies bij Zulte Waregem en de puntendeling tegen Lokeren. "Vooral ons snel doelpunt na de 1-1 was in dat opzicht heel belangrijk", beklemtoonde hij. "Voor de rust hebben we trouwens heel volwassen gespeeld en dat hebben we daarna gewoon doorgetrokken."

Streep

Over zijn aandeel in het doelpunt van Chanot was De Mets duidelijk. "Een vrije trap wordt altijd per speler aangeduid, en dan zien we wie de meeste kans heeft om te scoren", klonk het. "Maxime heeft een geweldige streep in zijn voeten, daar hebben we dan ook gebruik van gemaakt."

Zeven op twaalf

"We doen hoe dan ook een uitstekende zaak door hier de drie punten te pakken", vervolgde De Mets. "Met zeven op twaalf nemen we immers in de top zes plaats, met vier op twaalf zouden we in de onderste regionen van het klassement hebben gestaan. Nu komt het erop aan de lijn door te trekken door thuis te winnen tegen KV Mechelen", blikt de ex-speler van Club Brugge vooruit.

@

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties