MacDonald: "Amuseren in het Kuipje"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
MacDonald: "Amuseren in het Kuipje"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Sherjill MacDonald moet KVC Westerlo naar de Jupiler Pro League leiden. De aanvaller geraakte op een zijspoor in de Amerikaanse Major Soccer League, maar is vastberaden om te ontploffen in het Kuipje.

In 2012 verruilde Sherjill MacDonald wijlen Beerschot AC voor Chicago Fire. De aanvaller kan het Amerikaanse avontuur echter niet als een succes bestempelen. “Ik begon nochtans goed aan mijn periode bij Fire”, vertelt de Nederlander in Gazet van Antwerpen. “Na een half seizoen posteerde de coach me op een eiland in de aanval. Maar ik ben toch helemaal geen targetspits? Ik heb hem mijn mening dan ook uitgelegd, maar achteraf geen minuut meer gevoetbald.”

“Ik heb België toch wel gemist”, geeft de ex-speler van onder meer RSC Anderlecht en West Bromwich Albion ruiterlijk toe. “Het Amerikaanse voetbal teert vooral op fysiek, terwijl het tactische plaatje niet altijd klopt. Er wordt dan wel in heuse voetbaltempels gespeeld, maar wat heb je eraan als je geen plezier hebt? Geef mij dan maar het Kuipje van Westerlo.”

Ook Oud-Heverlee Leuven trok aan de mouw van de Amsterdammer. Het is dan ook opvallend dat MacDonald voor tweede klasse kiest. “Ik wil me terug amuseren op het terrein”, besluit de aanvaller. “Het gaat me zeker niet langer om het geld. Bovendien hou ik van de stijl van Dennis van Wijk. Hij heeft me destijds tenslotte gelanceerd bij Roeselare.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties