Strootman: "Zou wel heel gek zijn mochten we het niet halen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Strootman: "Zou wel heel gek zijn mochten we het niet halen"
Foto: © SC

Kevin Strootman blijft vol vertrouwen over de kansen van Oranje om het WK te halen. De middenvelder beseft wel dat het veel beter moet dan vrijdag tegen Estland. Morgenavond wacht Andorra.

Oranje staat ook op de rand van het WK. Met nog drie partijen te gaan telt het zes punten voorsprong op Roemenië. "Het zou wel heel gek en dramatisch zijn als wij het niet halen", aldus Kevin Strootman aan het Algemeen Dagblad.

Winst morgenavond en het WK is bijna binnen. "Tegen Andorra moeten wij winnen, dan zijn we er bijna. Maar ongeacht de stand in onze poule, moeten we gewoon lessen trekken uit de wedstrijd tegen Estland. En vooral niet naar elkaar gaan wijzen."

Hij wil dus niet met scherp schieten op Martins Indi en De Vrij, de schuldigen van de twee Estse goals. "Zij draaien al de hele kwalificatie als basisspelers mee. En we incasseerden tot Estland nauwelijks tegendoelpunten. Dan is het nu te eenvoudig om te roepen dat het allemaal aan de verdediging lag. Al is het wel duidelijk dat wij het nooit zover hadden mogen laten komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties