Abonnement Man City 'spotgoedkoop'

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 142 reacties
Abonnement Man City 'spotgoedkoop'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Engeland heeft de BBC het jaarlijkse rapport over de kostprijs van een voetbalwedstrijd voor de supporters opgesteld. Hoog tijd om eens de vergelijking met België te maken dus. Wat blijkt? Een seizoen Manchester City is in vergelijking erg goedkoop.

Door Sander De Graeve

Naar het voetbal gaan of niet wordt door de crisis meer en meer een weloverwogen budgettaire beslissing. In Engeland bracht de BBC haar jaarlijkse rapport over de ticketprijzen uit. Over het algemeen daalden die in vergelijking met vorig jaar.

Één van de meest opmerkelijke zaken is dat je het goedkoopste abonnement niet bij pakweg Crystal Palace, Swansea of Cardiff koopt, maar bij topclub Manchester City. Voor een seizoen betaal je daar zo'n 350 euro. Om het even in perspectief te plaatsen: per wedstrijd betaal je er amper zes euro meer dan je voor een seizoen Oostende neertelt.

Één seizoen Arsenal: 1162 euro

Bij tien van de zestien clubs in eerste nationale betaal je voor een abonnement aan de lengte-as zelfs meer dan een seizoen Premier League bij de Citizens. Dat je daar dan niet centraal ter hoogte van de middellijn zit, nemen we erbij.

City is echter een uitzondering tussen de Engelse topclubs. Bij Arsenal, de duurste vogels in Engeland, betaal je voor een seizoen in The Emirates minstens 1162 euro. Snel even met vrouw en kinderen een abonnement kopen zit er daar voor de meeste gezinnen niet in.

Is het voetbal te duur in de huidige economische context? Laat het weten in de comments.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties