Interview De Smet: "Geen rancune tegenover Gent"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
De Smet: "Geen rancune tegenover Gent"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het huwelijk tussen AA Gent en Stijn De Smet werd geen onverdeeld succes. In zijn eerste jaar werd hij tweede en won hij de beker met de Buffalo's, maar door blessures kon hij niet helemaal doorbreken. Zaterdag staat hij met Kortrijk oog in oog met zijn oude werkgever.

Door Sander De Graeve

Tegen Gent wil hij zich bewijzen. "Ik kijk ernaar uit. Het is altijd fijn om tegen je ex-ploeg te spelen", aldus De Smet aan Voetbalkrant.com. "Ik kwam aan onder Preud'Homme en toen wonnen we meteen de beker en pakten we die tweede plaats."

Al bij al werd het geen succes voor De Smet. "Ik vind het jammer dat ik er niet meer sportieve hoogtepunten beleefde, maar heb geen rancune tegenover Gent. Ik wil natuurlijk wel bewijzen dat ik het voetballen niet verleerd ben."

"Er is veel gebeurd in die periode. Het was vooral een komen en gaan van spelers en trainers waardoor het niet makkelijk was om een ploeg te vormen. Jammer genoeg sukkelde ik ook vaak met blessures."

"Coulibaly heeft onmiddellijk een impact"

Ook aan het begin van dit seizoen kende De Smet al blessureleed: "Drie weken geleden kreeg ik op training een trap op de enkel. Ik hoop dat het nu eindelijk achter de rug is. Het is natuurlijk jammer dat het toen moest gebeuren. Wanneer je bij een nieuwe ploeg komt wil je je meteen tonen. Met die blessure was dat wat moeilijk. Hopelijk kan ik vanaf zaterdag terug mooie voetbalmomenten beleven."

De Smet ligt, ondanks zijn blessure, wel al goed in de groep. "Het is een toff bende met redelijk wat Vlamingen ook." Ook oude bekende Coulibaly vindt hij terug bij Kortrijk. "Hij traint voorlopig nog apart, hij heeft nog wat achterstand doordat hij bij Gent apart moest trainen. Ik zag onmiddellijk wel de impact die Eli op de ploeg had. Iedereen kent ook zijn kwaliteiten en we kunnen die zeker gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties