kvkKV Kortrijk
gntKAA Gent
Datum: 13/09/2013 02:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Guldensporenstadion
Huurlingen nekken Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Huurlingen nekken Gent
Foto: © SC

Na het geval Lepoint van vorig jaar, man van de match in de overwinning van Waasland-Beveren op Gent, kende AA Gent vanavond opnieuw problemen met huurlingen. Raman en vooral Coulibaly hadden een erg groot aandeel in de 3-0 zege van Kortrijk tegen de Buffalo's.

Sander De Graeve in Kortrijk

Hein Vanhaezebrouck rekende op revanchegevoelens bij Elimane Coulibaly en dropte de spits meteen in de basis. Samen met Raman en Santini vormde hij een aanvallende drietand. Kortrijk liet Gent duidelijk de bal en rekende op de omschakeling.

Het tactisch plannetje van Kortrijk bleek te werken. AA Gent geraakte niet door de muur en de tegenprikken van de Kerels waren levensgevaarlijk. Gent hield de bal hoofdzakelijk op de grond, niet de beste keuze gezien de staat van het veld. Het leek bij wijlen meer op een schaatspartij dan een voetbalmatch. Ook Raman zag een kans door de neus geboord toen hij uitgleed.

Coulibaly, die voelde zich als een vis in het Kortrijkzaanse water. Met een knappe assist zette hij Santini op weg naar de verdiende 1-0. Buitenspel of niet, daar waren we het na drie herhalingen nog niet over eens. We geven de man met de vlag graag het voordeel van de twijfel, hij kreeg van het publiek in Kortrijk al genoeg over zich heen.

De tol kon nog hoger oplopen indien Gents huurling Raman een opgelegde kans afwerkte. Opnieuw op aangeven van Coulibaly knalde hij naast. Ook Coulibaly zelf kwam in de eerste helft dicht bij de ultieme wraak op de club waar hij overbodig was. Zijn kopbal vond de handen van Boeckx.

Gent kon er enkel een knap schot van El Ghanassy en een stiftertje op de lat van Pedersen tegenover zetten. Het kwam wel gretiger uit de kleedkamer, maar die storm ging al snel weer liggen. Kortrijk kwam ook in het begin van de tweede helft amper in de problemen.

De Smet van 35 meter

Het kwam er opnieuw snedig uit op de counter en Raman kon AA Gent de doodsteek toedienen. Een schot van Coulibaly werd door Boeckx nog gekeerd, maar Raman was er als de kippen bij om de voorsprong te verdubbelen. De twee Gentse huurlingen hadden een groot aandeel in de ondergang van de Buffalo's.

Gent kon het ditmaal niet rechttrekken op het einde. Met de inbreng van Privat kwam er wel extra dreiging, maar verder dan enkele kopballen naast de kooi van Keet. Stijn De Smet maakte de cirkel rond aan het eind. De ex-Gentenaar lobde de bal van zo'n 35 meter over Boeckx die in niemandsland stond.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 6.3
Heylen Michaël 90' 6.3
Reynaud Romain 90' 6
Tomasevic Zarko   90' 6
Oussalah Mustapha 90' 6
Pavlovic Nebojsa 90' 7.3
De Mets Gertjan 90' 7
Capon Brecht 90' 7
Raman Benito 88' 7.3
Santini Ivan 90' 8
Coulibaly Elimane A 71' 8
  Bank G Beoordeel
De Smet Stijn 19' 6
Petrovic Branimir 2'  
Martin Baptiste -  
Mahau Gregory -  
Matton Thomas -  
Ragolle Dylan -  
Chevalier Teddy -  
Pillot Rémy -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 5.5
Diogo Carlos 90' 5
González Pirez Leandro Martín 90' 5
Arzo César   90' 5
Asare Nana 90' 5
Hubert David   66' 6
Lepoint Christophe   90' 4
Van der Bruggen Hannes 90' 5.5
Dejaegere Brecht 45' 6
Pedersen Nicklas 73' 5.5
El Ghanassy Yassine 90' 7
  Bank G Beoordeel
Soumahoro Yaya 45' 5
Kage Hervé 24' 5
Privat Sloan 17' 5
Padt Sergio -  
Vandeputte Jari -  
Cendrós Pablo -  
Neto Renato -  
Herbeleef KV Kortrijk - KAA Gent

Vooraf