Fernandez: "Frustrerend"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Fernandez: "Frustrerend"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij AA Gent zijn de resultaten er wel, maar het spelpeil kan vaak beter. Coach Fernandez moet een heleboel nieuwkomers inpassen en automatismen smeden, maar kan nooit met een volledig fitte kern werken.

Sander De Graeve in Gent

Ook niet tijdens de interlandbreak, dé ideale periode om iedereen op elkaar af te stemmen, leek ons. "Neen, we hebben een erg lastige week achter de rug", zuchtte Fernandez. "Het was moeilijk om iedereen fit op het trainingsveld te krijgen. Pedersen, Neto en Soumahoro konden niet trainen gedurende de week. Kola kwam ook ziek terug van de nationale ploeg, zonder te trainen of spelen."

De drie spelers zijn wel fit om te spelen, maar op aanvallende automatismen trainen, kwam er dus niet van. "We hebben deze week de nadruk op de verdedigende organisatie gelegd. Die spelers waren wel voldoende fit om te trainen."

"Het is frustrerend, we hebben het nog niet makkelijk gehad dit seizoen. Kijk nu naar Pedersen. Zijn blessure is niet al te ernstig, dus hij kan spelen, maar trainen met de groep zat er deze week niet in. Pas vandaag kon hij aansluiten." Bij KV Mechelen had de spits vaak hetzelfde probleem en trainde hij ook soms maar één dag per week.

"Kage is klaar voor 20-30 minuten"

Fernandez zag gelukkig nog iets positiefs aan de voorbije twee weken. "We leren Sloan Privat beter en beter kennen. Zijn medespelers weten stilaan hoe hij aangespeeld wil worden. Hij integreert zich ook goed, het is een geschikte kerel. Zijn fysiek verbetert ook, in Frankrijk begonnen ze later met de trainingen dan hier."

Ook met Kage gaat het de goede kant op. "Kage trainde een volledige week met de groep. Hij is klaar om de ploeg tussen twintig en dertig minuten te helpen." Waarschijnlijk zal Kage morgen invallen voor Soumahoro, aangezien die amper het trainingsveld zag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties