Datum: 26/12/2013 14:30
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: King Power at Den Dreef
Ruytinx en OH Leuven spelen de zorgen van zich af

Oud-Heverlee Leuven heeft Cercle Brugge met duidelijke cijfers verslagen. Het werd uiteindelijk 3-0 aan Den Dreef. Man van de match: Bjorn Ruytinx, die zo toch enigszins met een goed gevoel de vakantie in kan.

Aernout Van Lindt in Leuven

OH Leuven stond met de rug tegen de muur als het verrassende Cercle Brugge op bezoek kwam. Een nieuwe nederlaag zou de troepen van Ronny van Geneugden in acute degradatienood kunnen brengen, dus was het zaak om te winnen.

Dat deed de thuisploeg mét Bjorn Ruytinx in de basis. Zijn schorsing van een speeldag is afgelopen, dus hij was selecteerbaar en mocht meteen starten. Er hangt de aanvaller wel een burgerlijke rechtszaak boven het hoofd: Standard en Carcela dienden namelijk klacht in. Bij Cercle Brugge wel de namen die het de voorbije weken vaak goed deden.

Snelle voorsprong voor de thuisploeg

De thuisploeg nam de wedstrijd meteen in handen en kwam er via Kostovski en Ruytinx in de beginfase al een paar keer dichtbij. Een doelpunt werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar na een kwartier was het dan toch prijs. Een corner raakte niet weg, Thompson knalde keihard op Delle en in de herneming was daar Kostovski die van dichtbij staalhard binnenschoot: 1-0.

Tien minuten later werd het 2-0, vlak voor de rust wisten we definitief dat het niets zou gaan worden met Cercle Brugge vandaag toen Van Acker zijn tweede geel kreeg voor een trekfout op Geraerts. In die eerste helft een bedrijvige Uchebo, maar hij viel net als de rest van De Vereniging na de koffie compleet stil.

E viva El Toro

En dus werd het een kerstshowtje voor Oud-Heverlee Leuven. Met in een hoofdrol: Bjorn Ruytinx. Voor de koffie maakte hij de 2-0, na een lange rush waarbij hij Cornelis kon afhouden op aangeven van Karel Geraerts.

In de tweede helft scoorde hij opnieuw. Messoudi liet goed lopen, waardoor Bandalovski zijn rechterflank kon aflopen. Diens voorzet werd een intikkertje voor Ruytinx aan de tweede paal. Het nummer 13 van OHL kreeg aan het einde van de wedstrijd een oorverdovende applausvervanging.

Een deugdoende overwinning zal het zijn, zowel voor hem als voor OHL. Als Waasland-Beveren vanavond niet wint tegen Club Brugge, is de kloof met play-off III toch wat groter geworden voor de Leuvenaars.