Datum: 26/12/2013 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse krijgt weer ademruimte na winst tegen KV Mechelen
Tamara Vereecken
| 0 reacties
Lierse krijgt weer ademruimte na winst tegen KV Mechelen
Foto: © SC

De belangrijke derby tussen Lierse en KV Mechelen werd gewonnen door de thuisploeg. De Pallieters krijgen zo opnieuw wat ademruimte en wippen zelfs over KV Mechelen in de stand.

Tamara Vereecken in Lier

Harm Van Veldhoven startte met dezelfde elf spelers die afgelopen weekend KV Kortrijk inpakten. Stanley Menzo wijzigde z’n team op vijf plaatsen, deels gedwongen door een hele resem geblesseerden bij de Pallieters.  Vercauteren, Jaager, Hazurov, Bourabia en El Messaoudi waren de nieuwkomers aan de aftrap.

KV Mechelen doet niks met overwicht bij matchbegin

Het was een zes-punten-match voor Lierse vandaag maar dat was er bij aanvang niet aan te merken. De thuisploeg moest het initiatief aan de bezoekers uit Mechelen laten, die vooral via Cordaro over de flanken voor gevaar probeerden te zorgen. De maneblussers deden echter veel te weinig met het overwicht en tot echt doelgevaar kwam het dus niet.

Lierse kwam dan iets beter in de wedstrijd. Vercauteren knalde vanop een twintig meter, Pacovski kon wegboksen. Losada zat niet lekker in de wedstrijd en wrong dan ook twee doelkansen vakkundig de nek om. De Pallieters zagen intussen ook nog Carl Hoefkens geblesseerd uitvallen.

Even later was diezelfde Losada wel bijna de held van de dag toen hij met een knap schot iedereen verraste. De bal botste via de dwarsligger binnen maar de ref zag het leer niet over de doellijn en kende zo een geldig doelpunt niet toe.

De eerste helft was geen spektakelstuk en ook de tweede helft leek hetzelfde scenario te gaan opleveren. Een knap afstandsschot van Jaager dat nipt naast ging en een kopbal van Diabang op de paal was het enige noemenswaardige dat tussen de lijnen te zien was tot een halfuur ver na de rust.

Een goed kwartier voor het einde van de wedstrijd liet woelwater Tony Watt het Lisp dan toch ontploffen. Hij ging achter een diepe bal van Losada aan, omzeilde Bateau en trapte het leer heerlijk voorbij Pacovski, 1-0.

Lierse vocht met al wat het in zich had om de voorsprong vast te houden. Diabang had de gelijkmaker voor KV Mechelen nog aan de voet maar liet de kans onbegrijpelijk liggen. Aan de overkant miste Bourabia niet, hij zette met een rake kopbal de 2-0 op het bord. In blessuretijd legde alweer Watt de 3-0 eindstand vast. De Pallieters halen weer even opgelucht adem na de winst in deze belangrijke streekderby.

Een matig KV Mechelen kon geen vervolg breien aan z’n vier op zes van de afgelopen weken en ziet Lierse zo haasje-over doen in de rangschikking. OHL komt dankzij winst tegen Cercle Brugge slechts op één puntje van de Mechelaars te staan.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Berezovskiy Igor 90' 8
Hoefkens Carl 26' 6.8
Corstjens Wouter   90' 7.3
Swinkels Arjan 90' 8
Vercauteren Julien 84' 8
JƤƤger Enar 90' 8
Hazurov Kostadin 69' 7
El Sayed Ghaly Hossam A 90' 7
Bourabia Rachid āš½   90' 6.8
El Messaoudi Ahmed 90' 8
Losada Hernan A 90' 7.5
  Bank G Beoordeel
Frans Frederic   64' 6.3
Watt Anthony āš½ āš½   21' 9.3
De Jonghe Jimmy 6'  
Kasmi Faysel -  
Goris Nathan -  
Lambot Benjamin -  
Farssi Rachid -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Mokulu Benjamin   90' -
Junker Mads 90' -
Vandam Jerry 90' -
Biset Maxime   90' -
De Witte Seth   90' -
Dialiba Diabang Boubacar 90' -
Bateau Sheldon 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
Kamavuaka Wilson 85' -
Cordaro Alessandro 63' -
Pacovski Tomislav 90' -
  Bank G Beoordeel
Destorme David 27' -
Trajkovski Aleksandar 5'  
Michalski Seweryn -  
Biebauw Wouter -  
Van Tricht Wannes -  
Claes Glenn -  
Rits Mats -  
Van Damme Joachim -  
Herbeleef Lierse SK - KV Mechelen

Vooraf