berBergen
gntKAA Gent
Datum: 26/12/2013 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen uiteindelijk toch voorbij slap Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Bergen uiteindelijk toch voorbij slap Gent
Foto: © SC

Bergen haalde in eigen huis tegen AA Gent de derde zege van het seizoen binnen. De Draken verdienden de zege, maar moesten wachten tot helemaal op het eind eer het doelpunt viel. Uitblinker Matthys zette Soumah op weg naar de winning goal. Gent blijft achter met een 0 op 9.

In Bergen-Gent was er nog voor de aftrap opvallend nieuws te rapen. Yassine El Ghanassy, oorspronkelijk wel in de selectie, verscheen niet op het scheidsrechtersblad. El Ghanassy ging de voorbije weken al enkele keren in de clinch met coach Mircea Rednic. Jongeling Rik Impens kreeg zijn eerste selectie.

Bij Bergen kwamen twee ex-Gentenaars aan de aftrap. Matthys en Arbeitman moesten proberen om de goeie vorm van de voorbije weken door te trekken. Bergen heeft punten nodig om uitzicht te houden op Play-off II.

Bedrijvige Matthys

De Buffalo’s begonnen minder aan de partij. Een geïnspireerd Bergen schoot wel sterk uit de startblokken, maar grote kansen waren er niet te zien. Daarvoor was het wachten tot na het halfuur. Bergen kwam op een counter in een uitgelezen positie, maar Maréval greep in.

Op slag van rust kwam een erg bedrijvige Tim Matthys nog dichtbij een goal, maar Sergio Padt lag goed in de hoek. Ook Mununga leek er in de eerste helft zin in te hebben. Beide ploegen gingen na een zoutloze eerste helft naar binnen. Vooral Gent mocht voor de spiegel staan.

Slap Gent

Ook na de koffie kwam het eerste gevaar van Bergen. Tim Matthys, alweer hij, krulde een vrije trap naar de kruising, maar Padt zweefde het leer mooi uit doel. Intussen moest een sterk spelende Mununga het veld verlaten na een contact met Rafinha.

Rednic probeerde na een uur wat meer leven in de brouwerij te brengen door Soumahoro te vervangen door de jonge Locigno. Ook Nicklas Pedersen moest even later het veld ruimen voor Sloan Privat.

Handspel Monteyne, zege Bergen

Gent kwam uiteindelijk nog dicht bij de 0-1. Christophe Lepoint kopte de bal door, maar Monteyne maakt hands in de zestien. Ondanks luid protest ging de bal niet op de stip. Geldhof wou er niet op ingaan.

Veel beterschap kwam er niet bij AA Gent. De Buffalo’s leken naar de winterstage te snakken en Bergen bleef de sterkste ploeg. De Draken maakten het uiteindelijk toch af op het eind. Matthys kreeg de bal tot bij Soumah en die legde beheerst binnen. Verdiende zege voor Bergen dat uit het dal lijkt te kruipen.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Saussez Adrien 90' -
Timmermans Nicolas 90' -
Dussenne Noë 90' -
Lorenzi Grégory 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Matthys Tim A 90' -
Soumah Richard  90' -
Mununga Joachim 53' -
Arbeitman Shlomi 79' -
  Bank G Beoordeel
De Belder Dylan 37' -
Jarju Mustapha 11' -
Ntambwe Brice -  
Chatelle Thomas -  
Nyoni Vuza Prince -  
Van Gijseghem Daan -  
Werner Olivier -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' -
Rafinha Rafael Scapini   90' -
González Pirez Leandro Martín 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Maréval Rémi 90' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
Lepoint Christophe 90' -
Neto Renato 90' -
Dejaegere Brecht 81' -
Pedersen Nicklas 65' -
Soumahoro Yaya 60' -
  Bank G Beoordeel
Locigno Sébastien 30' -
Privat Sloan 25' -
Asare Nana 9'  
Vandeputte Jari -  
Diogo Carlos -  
Maes Kristof -  
Impens Rik -  
Herbeleef Bergen - KAA Gent

Vooraf