Reactie Menzo opgelucht de winterstop in: "Mochten niet verliezen"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
Menzo opgelucht de winterstop in: "Mochten niet verliezen"
Foto: © SC

Lierse dreigde na een nul op twaalf de afgelopen weken weer helemaal in de kelder van het klassement terecht te komen, maar de derbywinst gaf de Pallieters opnieuw meer ademruimte.

Door Tamara Vereecken

Het was dus van moeten voor Lierse in de streekderby tegen KV Mechelen. “Je weet dat je niet mag verliezen, maar dat was ook de bedoeling tegen Waasland-Beveren.”
Toen liep het fout en de naweeën daarvan waren donderdag nog zichtbaar. Menzo: “Daardoor zag je weer die angst in het begin van  de wedstrijd, veel balverlies, teveel lange ballen, te korte passes. Gelukkig viel dat nadien weg, maar het was dus weer niet teveel weggeven en wachten op een kans. Maar een compliment aan m’n hele groep voor het resultaat want we hadden een moeilijke week.”

De keuze voor Watt

Stanley Menzo bracht na de rust Tony Watt in, een gouden zet zo zou blijken. “Je weet dat er iets kan gebeuren als je zo’n speler inbrengt en dat was ook zo.”

Voor velen toch een verrassende beslissing van de Lierse-coach aangezien hij de Schotse aanvaller afgelopen weekend niet eens in de kern opnam om disciplinaire redenen. “Ik maak keuzes en daar moet je achter gaan staan. En vandaag is mijn keuze goed uitgevallen.”

Maar Watt was niet de enige die opviel, ook El Messaoudi, vervanger van de geschorste Wils, speelde een heel degelijke wedstrijd. Hij werd opgeleid in de Academie van Lierse en tekende recentelijk een profcontract. “Voor mij was zijn prestatie geen verrassing, die jongen kan echt goed voetballen. We wisten dat hij perfect was om Junker in bedwang te houden,” aldus Menzo.

Minder goed nieuws was er voor Carl Hoefkens, hij viel nog voor de rust geblesseerd uit, waarschijnlijk met een spierverrekking. “Er zijn deze week wel enkele spelers afgevallen met spierblessures. Ik weet niet wat het is maar daar moeten we toch eens goed naar kijken, want ook dat is mijn verantwoordelijkheid als trainer,” sloot Stanley Menzo z’n persbabbel af.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties